Politika

OŠTAR ODGOVOR ŠEKSU

Milanović: ''Možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata. Za to su mnogi bili pred sudom. Možda ne pravi''

Predsjednik RH Zoran Milanović na Mirogoju je odgovorio Vladimiru Šeksu koji je, podsjećamo, rekao da bi trebalo pokrenuti Milanovićev opoziv jer ne poštuje Ustav.

Zoran Milanović   FOTO:Damir Krajac / CROPIX
Piše: Republika.eu

"Izjava kojom ignorira, urbi et orbi poručuje svim građanima u Hrvatskoj i svijetu da ne priznaje Dan državnosti koji je Hrvatski sabor donio, je presedan u cjelokupnoj povijesti Hrvatske. Presedan je da poziva građane da ne poštuju zakone koje je donio Hrvatski sabor. To predstavlja povredu Ustava i treba ozbiljno razmotriti primjenu odredbi članka 105. Ustava prema kojem je predsjednik odgovoran za povredu Ustava. Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas", rekao je jutros Šeks, a brzo je stigao i odgovor:

"Neka pokrene. Za gospodina Šeksa, kodnog imena Sova nitko nikad nije glasao. On je jedan od vrlo negativnih likova u zadnjih 30 godina i iza njega je ostao jedan vrlo teško izbrisiv trag institucionalni, netrag ustvari i bestrag. Neka pokrene. Tko zna, možda netko pokrene i istragu o odgovornostima za zločine u Osijeku za vrijeme rata. Za to su mnogi bili pred sudom. Možda ne pravi. Jesam bio jasan", rekao je Milanović.