Politika

PREDIZBORNA KAMPANJA

HDZ i SDP ratuju oko sučeljavanja

Nema predizborne kampanje bez prepucavanja HDZ-a i SDP-a.

Ilustracija   FOTO:Robin Wolff / Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

Novi rat riječima vodi se oko sučeljavanja na HRT-u na koje je aktualni premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković pozvao SDP-ovog čelnika Davora Bernardića.

"Pristao sam na sučeljavanje 16. lipnja na HTV-u, odmah prije kampanje, pa ga pozivam da dođe pa da Hrvatska vidi što to on nudi Hrvatskoj, a što ja, kao predsjednik HDZ-a i Vlade. Pa ćemo tada razobličiti, razgrnuti, razotkriti sve floskule, tanke i šuplje priče koje Bernardić i njegova ekipa puštaju u eter ne samo u kampanji nego zadnje četiri godine."

Ubrzo je reagirao glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas. 

"Tko je Plenković da u ime HRT-a poziva Bernardića na sučeljavanje prije početka službene kampanje? Predsjednik SDP-a već je potvrdio sučeljavanja koja su dogovorena za 29. lipnja na RTL-u i 3. srpnja na NOVOJ TV, dok s HRT-om pregovaramo da to bude za vrijeme trajanja službene kampanje", napisao je Vukas na Facebooku. 

Nije dugo trebalo da se oglasi HDZ, isto na Facebooku. 

"Već na prvom koraku, uplašeni Bernardić pobjegao glavom bez obzira! Čelnik Restart koalicije Davor Bernardić podvio je rep i pobjegao u mišju rupu čim je prvi put trebalo izaći na sučeljavanje s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Plenkovićem. Uplašeni Bero odbio je sučeljavanje na HRT-u 16.6. i na Novoj TV 17.6. Udari, slaži i bježi, na to se svodi njihova kampanja već mjesecima. Ali kad se treba suočiti s Plenkovićem pred hrvatskim građanima, već na prvom koraku bježi glavom bez obzira kao zadnja kukavica. I on bi vodio državu", objavio je HDZ.