Crna kronika

NALAZ KOJI BACA NOVO SVJETLO NA SLUČAJ

Sudskomedicinski vještak tvrdi: ‘Za Vučkovićevu smrt kobni su bili hici i obilno krvarenje’’

Medu brojnim sudskim postupcima prekinutima zbog epidemije koronavirusa je i onaj protiv Branimira Glavaša i suoptuženika za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku 1991. godine, od kojih je najpoznatiji tzv. slučaj garaža, i smrt navodnog Glavaševa atentatora Čedomira Vučkovića u blizini stožera Teritorijalne obrane 31. kolovoza 1991. godine.

Branimir Glavaš   FOTO:Screenshot N1
Piše: Republika.eu / Jutarnji list

Branimir Glavaš i njegova obrana svo su vrijeme tvrdili kako on nema veze s tim ubojstvom, a sada obrana ima i nalaz sudskomedicinskog vještaka, piše Jutarnji list

Vještak tvrdi da su za Vučkovića kobni bili hici koje je u njega ispalio Krunoslav Fehir, sada već bivši krunski svjedok u tom postupku.

Sve navedeno pred sudom je spreman potvrditi i prof. dr. Đorde Alempijević, specijalist sudske medicine s beogradskog Instituta za sudsku medicinu “Milovan Milovanović”.

Profesor Alempijević, piše dalje Jutarnji, svoje je mišljenje dao na zahtjev Glavaševe obrane, temeljito pregledavši svu dokumentaciju iz spisa, ali i videosnimke s mjesta događaja, zapisnike o obdukciji i očevidu te je pročitao iskaze svih svjedoka i vještaka.

Što se akumulatorske kiseline koju je Vučković popio, ovak vještak tvrdi kako količina akumulatorske kiseline, odnosno razblažene sumporne kiseline nije bila znatna, te da na temelju raspoložive dokumentacije nije vidljivo da je kod Vučkovića postojalo neko stanje (provala želuca) koje je poznato da može dovesti, zbog nastanka šoka, do ubrzanog nastupanja smrti.

Vještak je, pišc također Jutarnji list, našao niz, prema njegovom mišljenju, nepravilno utvrđenih elemenata pri obavljanju obdukcije i pogrešaka u zapisniku obdukcije.

Nalaz ovoga vještaka bio je sasvim dovoljan razlog obrani Branimira Glavaša da protiv Fehira podnese dopunu kaznene prijave. Terete ga kako je on taj koji je počinio ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem. 

Ostaje za vidjeti hoće li sud prihvatiti ovaj nalaz koji bi mogao baciti sasvim drugo svjetlo na postupak koji traje već više od desetljeća.