Nogomet

VAŽAN SUSRET PROTIV GORICE

Bijelo-plavi konačno na svom travnjaku, a navijači na tribinama Gradskog vrta

Nogometaši Osijeka nakon tri i pol mjeseca igrat će u Gradskom vrtu. U sklopu 29. kola HT Prve lige u goste im stiže Gorica.

Gradski vrt   FOTO:STV
Piše: Republika.eu / STV

Bijelo-plavi konačno na svom travnjaku, a navijači na tribinama Gradskog vrta. U klubu se nadaju kako će to okruniti pobjedom. No Gorica je ozbiljan protivnik, te ih se ne smije podcijeniti, kaže trener Nogometnog kluba Osijek Ivica Kulešević. Dodaje kako će njegova momčad nakon prošle prvenstvene utakmice protiv Slavena Belupa koja je završila bez pogodaka, morati biti bolja.

"Generalno ne možemo biti nezadovoljni s ulaskom u nastavak sezone. Stvarno jedna jako dobra igra na Rujevici, da je rezultat na kraju utakmice bio pozitivan, da smo ušli u finale Kupa sve bi to dobilo jednu veću težinu. Da smo ušli u finale Kupa, da smo dobili Lokomotivu, odigrali neriješeno u Koprivnici, sve bi to izgledalo bajno, ovako ipak nije. Međutim, oscilacije su normalne poslije ovako velike pauze, jedino je Hajduk bio maksimalan u prva dva kola, svi ostali su već kiksali", kaže trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Osijekovi igrači su spremni, dok Eros Grezda ni nakon završetka suspenzije neće biti na raspolaganju najvjerojatnije do kraja sezone zbog ozljede stopala.

"Vraća se Silva, vraća se žaper, Pilj se vraća, Špoljarić se vraća. Opet govorim, ne tražim nikakve izgovore, ali u Koprivnici smo bili bez 4-5 standardnih igrača, sad smo konačno kompletni osim Grezde. Samo pobjeda nas ostavlja na dobrom putu i u kolosijeku, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, dat ćemo sigurno sve od sebe da bi upisali nova 3 boda", kaže Kulešević.

Ogled protiv Gorice počinje u 21 sat i 5 minuta. A kako bi utakmica mogla biti održana s gledateljima potrebno je ispuniti sigurnosne i higijenske uvjete, dok je ukupan kapacitet na tribinama ograničen na 30%. Stoga su godišnji i polugodišnji pretplatnici mogli preuzeti svoje jednokratne ulaznice, dok je kupovina ulaznica moguća ukoliko se dopušteni kapacitet ne popuni.