Politika

KAD KAMPANJA KRENE U KRIVOM SMJERU

Divjak zgrožena Škorinom izjavom, Gamoš mu ''damski'' pokazala srednji prst

I kampanja za predstojeće Parlamentarne izbore otići će, ako je suditi po prvome danu, u apsolutno krivom smjeru. Možda ovoga puta neće biti ustaša i partizana, iako ni za to još nije kasno, ali prvi dan kampanje obilježio je - pobačaj. Tema o kojoj, svatko može (i treba) imati svoje mišljenje, ali isto tako tema zbog koje niti jedan građanin Hrvatske neće živjeti bolje, niti će nam zbog nje procvjetati gospodarstvo. A upravo bi ekonomija i gospodarstvo trebale biti u fokusu onih koji na sve načine pokušavaju privući birače da baš njima daju svoj glas. A nije.

Žana Gamoš   FOTO:Screenshot Facebook
Piše: Republika.eu

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je tako u četvrtak kako je zgrožena izjavama Miroslava Škore i Nine Raspudića, vezano za njihova stajališta o pobačaju, dodavši kako su njihove izjave sadističko ponižavanje žena i njihovih prava.

"Zgrožena sam nedavnim raspravama i izjavama gospodina Škore i gospodina Raspudića. Treba biti potpuno jasan - radi se o sadističkom ponižavanju žena, kao i njihovih prava te nedopustivom iskorištavanju bolnih osobnih trauma u političke svrhe", napisala je Divjak na svojem facebook profilu.

Ironično je kazala da je možda sljedećei potez da će žene moći glasati, ali uz konzultacije s "muškim članovima obitelji".

Ministrica se u obraćanju osvrnula na izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, koji je na sučeljavanju s Gordanom Jandrokovićem za Večernji list izjavio da "ako žena zatrudni nakon silovanja, onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti".

"Otkud im obraz da, kao muškaraci, uopće zamišljaju nametati ženama kako bi se trebale osjećati ili kako bi trebale razmišljati ili čije bi mišljenje trebale tražiti u bilo kojoj situaciji vezanoj za njihov život", poručila je Divjak.

Smatra kako njihove riječi nisu poruke koje bi mladi trebali slušati u 2020. godini.

"Hrvatska kakvu ja vidim je otvorena,  suosjećajna i tolerantna Hrvatska, a ne Hrvatska u kojoj se propituje mogu li žene racionalno rasuđivati", napisala je ministrica.

A ''damski'' svoje birače pokušava privući Žana Gamoš, dogradonačelnica Osijeka i to - srednjim prstom.

Upravo je njega, također putem svog Facebook profila, pokazala Miroslavu Škori, također zbog izjava o pobačaju.

"Milo moje, evo damski odgovor na džentlmensko razmišljanje genijalaca koji imaju savjete što silovana žena treba napraviti. Pa se posavjetuj!", napisala je Gamoš.

I dok se ovakva reakcija Žane Gamoš kao žene donekle može shvatiti, ostaje nam za nadati se kako političari i političarke koji u sabor uđu neće srednji prst još jednom pokazati upravo onima koji su ih na pozicije izabrali - građanima i građankama.