Osječko-baranjska

AFERA MLAĐEG SINA MOĆNOG HDZ-OVCA

Sin Josipa Đakića pijan prijetio policajcima, pa završio u pritvoru: ''Znate li tko sam ja? Svi ćete dobiti otkaz!''

Sin saborskog zastupnika HDZ-a i kandidata te stranke u 4. izbornoj jedinici Josipa Đakića, 22-godišnji Tomislav Đakić, pritvoren je nakon što je pijan izvrijeđao četvoricu zagrebačkih policajaca.

Josip Đakić   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Telegram

Kako neslužbeno doznaje portal Telegram, mlađi sin moćnog HDZ-ovca napravio je incident ispred restorana Trnjanka. Prema dojavi koju je zaprimila policija, tamo je došlo do sukoba više muškaraca.

Policajci su pred Trnjankom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. “Znate li vi tko sam ja?”, galamio je Đakić mlađi dok su ga policajci pokušavali umiriti. Nastavio im je prijetiti: “Svi ćete dobiti otkaz”. Bez obzira na to što je opetovano upozoren da se smiri i prestane s vrijeđanjem, mladić je policajcima poručio da mu mogu “popušiti k….”, te im je izvrijeđao majke. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo, piše Telegram.

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju. Tamo je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi.

Na koncu je Đakić zaradio kaznenu prijavu zbog prijetnje službenim osobama.

OVO NIJE PRVI INCIDENT JEDNOG ĐAKIĆEVOG SINA

Podsjetimo, ovo nije prvi incident u kojem sudjeluje jedan od sinova Josipa Đakića. Drugi sin, Ivan Đakić, također je veteran u punjenju stupaca crne kronike.

Sjetimo se kako ga je sud, u studenom prošle godine, pravomoćno osudio na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine, i to za dva kaznena djela: prijetnju te javno poticanje na nasilje i mržnju. Ivanu Đakiću se za prijetnju sudilo zbog toga što je u listopadu 2018. godine prijetio virovitičkom novinaru Ivanu Žadi, nezadovoljan time kako je ovaj pisao o njegovom ocu.

Novi skandal izazvao je početkom prošle godine, kada je na svojem Facebook profilu objavio osebujnu čestitku povodom pravoslavnog Božića. Uz sliku na kojoj se vidi kako ustaša u ruci drži odrubljenu glavu nekog četnika Đakić je napisao, citiramo, „Svim prijateljima ‘srbicima’ sretan bozic”. Nakon prijetnji i širenja mržnje, ovaj sin HDZ-ovog saborskog zastupnika istaknuo se i ozbiljnim prometnim prekršajima.

Čini se kako moćni HDZ-ovac Josip Đakić itekako ima problema s discipliniranjem svojih sinova, kojima nije strano hvaliti se svojim moćnim ocem u kojega imaju puno povjerenja.

A u Đakića povjerenja očito imaju neki u HDZ-u, primjerice aktualni potpredsjednik stranke i nositelj liste HDZ-a u 4. izbornoj jedinici na predstojećim Parlamentarnim izborima Ivan Anušić.

Đakić je tamo, podsjetimo, vrlo visoko rangiran. Zauzima drugo mjesto i vrlo je vjerojatan njegov ponovni ulazak u Sabor.

HDZ kao što smo pisali, ne stoji najbolje u predizbornim anketama, a niti ova afera u podizanju rejtinga zasigurno im neće pomoći. A do izbora je sve manje vremena.