Društvo

JOŠ ČETIRI OSOBE POZITIVNE

U Osijeku i Đakovu epidemiološka situacija pod kontrolom

U Osijeku i Đakovu epidemiološka situacija je pod kontrolom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite te dodao kako je u posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno četvoro novooboljelih od koronavirusa.

KBC Osijek   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Hina

 Epidemiološke službe uzele su obrise svih kontakata osoba pozitivnih na COVID-19, pa je u tijeku obrada oko 200 uzoraka. 

Svi prostori u samostanu dezinficirani, uvjeti za samoizolaciju su dobri

Predstavnici osječkog KBC-a i Zavoda za javno zdravstvo obavili su u utorak i dodatne provjere stanja u Đakovu te su se, kako su izvijestili, izravno uvjerili u odličnu organizaciju života i epidemiološko-higijensku situaciju u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. 

"Svi prostori su detaljno dezinficirani, a uvjeti za samoizolaciju u samostanu su dobri, s tim da među časnim sestrama ima i više medicinskih sestara koje su stručne za pružanje stalne medicinske skrbi", izvijestio je županijski Stožer.

U laboratorijima osječkog KBC-a i županijjskog Zavoda za javno zdravstvo ukupno je obrađeno 148 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na virus COVID-19, i to tri osobe iz Đakova i jedna iz Osijeka, priopćili su iz Stožera.

Istaknuli su da je na području Županije trenutno 27 zaraženih - među njima je i 13 časnih sestara iz Đakova. Od sedam hospitaliziranih u osječkom KBC-u, pet je časnih sestara iz Đakova i dvije osobe iz Osijeka, no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboljeli nalaze se na liječenju kod kuće, dodali su u Stožeru.

Napomenuli su kako su epidemiolozi odredili samoizolaciju za osobe koje su bile u kontaktu s novooboljelima, pa je trenutno pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 255 osoba.