Politika

JOŠ MALO NOVIH I NEPOTROŠENIH LJUDI...

Na Škorinoj izbornoj listi žena pravomoćno osuđena zbog pomaganja organiziranom kriminalu

Na listu Domovinskog pokreta u 8. izbornoj jedinici Miroslav Škoro stavio je bivšu općinsku državnu odvjetnicu iz Pazina Davorku Smoković. Ništa u tome ne bi bilo čudno, da nije riječ o osobi koja je nedavno i pravomoćno osuđena za korupciju, odnosno pogodovanje kontroverznom poduzetniku Draženu Golemoviću u istrazi što je protiv njega vođena!

Na Škorinoj izbornoj listi žena pravomoćno osuđena zbog pomaganja organiziranom kriminalu   FOTO:Facebook
Piše: Republika.eu / Telegram

I to nije jedini problem sa zakonom koji je Davorka Smoković imala. Kako piše portal Telegram, Županijski sud u Rijeci 2016. proglasio ju je krivom za izdavanje neopravdanih putnih naloga te je nepravomoćno osuđena na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora od devet mjeseci, jer je sud zaključio da je oštetila državni proračun na 56.333 kune.

Nedavno je konačno osuđena i zbog pomaganja organiziranom kriminalu, uvjetno na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Pravomoćna presuda donesena je sada, nakon više od deset godina procesa.

U pitanju je epilog afere Ipsilon iz 2009., kada je USKOK osumnjičio Golemovića i Davorku Smoković, te još nekoliko policajaca, jednog carinika i poreznika u lancu korupcije. Naime, Golemoviću su, kako stoji u presudi, odavali informacije iz postupka poreznog nadzora što je protiv njega vođen. Davorka Smoković osuđena je jer je tražila od policajca da čim sporije istražuje Golemovićev slučaj.

Telegram je glasnogovornici Domovinskog pokreta poslao zamolbu za komentar ovog slučaja te će ga, ako ga dobiju i objaviti.

NAKON MEDIJSKE OBJAVE POVUKLA SE IZ KAMPANJE

"Iako nikakvu presudu Vrhovnog suda još nisam dobila i pripremit ću se za podnošenje tužbe Ustavnom sudu Republike Hrvatske, ne želim da se moj navodni teret u bilo kojem smislu prenosi na Domovinski pokret", navodi Smoković u nedjelju u priopćenju Domovinskog pokreta.

Stoga, kaže, ukoliko osvoji mandat, dat će ga na konzumaciju Domovinskom pokretu i koaliciji okupljenoj oko njega.