Osječko-baranjska

VAPILO ZA OBNOVOM

Osječko Krapinsko naselje dobiva novu infrastrukturu i zelenilo

Krapinsko naselje u Osijeku dobiva novu infrastrukturu vrijednu više od milijun i 700 tisuća kuna. Grade se nogostupi, nova parkirališna mjesta, uređuje kolnik, a radi se i na ozelenjavanju ovog dijela grada.

Krapinsko naselje dobiva novu infrastrukturu i zelenilo   FOTO:Republika.eu
Piše: Jelena Grgić / Republika.eu

Krapinsko naselje ovih je dana ponovno postalo gradilište. Bilo je i vrijeme reći će mnogi s obzirom da je ono građeno između 1963. i 1968. godine i vapilo je za obnovom. Njegovi stanovnici koji žive u više od 150 stambenih jedinica uskoro će tako dobiti prijeko potrebnu infrastrukturu, ali i novu vizuru.

"Radimo oborinsku odvodnju, i danas se radi javna rasvjeta, rade se nogostupi koji ne postoje, radimo ceste i parkirališta sa kvotom za invalide. Hortikulturalno se isto radi, negdje 65 stabala se vadi i sade se nova stabla i mi smatramo da moramo biti zadovoljni i svi stanovnici Krapinskog naselja", kaže predsjednik Povjerenstva za infrastrukturu i hortikulturu GČ Industrijska četvrt Zdravko Nalio.

Prošle godine realizirana je prva faza radova tijekom koje je utrošeno oko 850 tisuća kuna, a u tijeku je druga faza vrijedna milijun i 750 tisuća kuna. Novac je osigurao Grad Osijek, a u skladu s mogućnostima sudjeluje i Gradska četvrt.

"Mi naravno smo predvidjeli u proračunu za ovu godinu značajno veća sredstva, međutim proračun je reduciran uslijed Covida-19, i mi smo odlučili da sva sredstva koja su nam na raspolaganju ove godine, nešto oko 100 tisuća kuna da ove godine preusmjerimo da bi se ovaj dio završio i da riješimo ovaj veliki infrastrukturni kapitalni projekt", kaže predsjednik Vijeća Gradske četvrti Industrijska četvrt Krunoslav Dugalić.

On bi trebao poboljšati kvalitetu života građanima koji ovdje žive. Radovi bi trebali završiti za mjesec i pol dana.