Kazalište

GLAZBENI CIKLUS ''COVID-19''

Koncertom gudača u svečanom tonu i punom sjaju završava kazališna sezona u Osijeku

Beethoven, Mozart i Vivaldi ponovno stižu na otvorenu pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Gudački instrumenti ovu će kazališnu sezonu zatvoriti u svečanom tonu i u punom sjaju - koncertom posvećenom najvećim imenima klasične glazbe.

HNK Osijek   FOTO:STV
Piše: Marija Završki / Republika.eu

Gudački orkestar HNK-a u Osijeku nastupiti će u dvorištu kazališta, a na repertoaru su najpoznatije skladbe koncertnih velemajstora iz čitave Europe. Osječani su najveće skladatelje trebali dočekati još u svinnju, no zbog koronakrize koncert će zatvortii kazališnu sezonu u srpnju. Dirigent je ravnatelj Opere Filip Pavišić.

"U programu su dijela i hitovi, najveća dijela ikada napisana za jedan sastav. Adaggio, Simple Sylphony od Benjamina Brittena, Mozarta, ubacili smo i 5. simfoniju koja je originalno pisana za veliki orkestar. Dobili smo vrhunski aranžmna Kristijana Krstića koji je koncertni majstor zagrebačkih solista", kaže ravnatelj Opere HNK u Osijeku Filip Pavišić.

A na poziv koncertnog majstora Bele Nagya, nastupiti će mlada solistica Mia Mandić pred kojom je veliki nastup, s kojim dolazi i velika odgovornost i prema sebi, orkestru i dakako publici.

Koncert gudačkog orkestra je u petak u 21:00 sati u dvorištu kazališta u sklopu Programa "Covid 19."