Nogomet

TRI KORAKA DO POVIJESNOG USPJEHA

NK Osijek protiv Istre očekuje veliku podršku navijača

Tri koraka dijeli nogometaše Osijeka od povijesnog klupskog uspjeha, osvajanja drugog mjesta i po prvi put plasmana u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ovo ljeto unatoč koroni sve više podsjeća na ljeto prije tri godine kada je u Osijeku vladala nogometna euforija i kada je srušen veliki PSV.

NK Osijek protiv Istre očekuje veliku podršku navijača   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Utakmica protiv Istre u Gradskom vrtu budi veliko zanimanje navijača i ljubitelja sporta u Osijeku, a kako i ne bi, kada Bijelo-plavi igraju najbolji nogomet i imaju najbolje rezultate od svih klubova nakon stanke. 

Osječani su sjajno riješili tri velika derbija i uzeli 7 od mogućih 9 bodova i sada imaju sve u svojim rukama. Cilj je u preostala tri kola osvojiti drugo mjesto i tako ostvariti povjesni uspjeh. No, gledajući povijest ne samo ove nego i prošlih sezona, Bijelo-plavi najveće probleme uvijek imaju sa slabijim momčadima. Upravo Istra i Varaždin s kojima igraju u sljedeća dva kola uzeli su im 9 bodova ove sezone.

Iako Osijek u svakoj utakmici ima puno izostanaka, pa će tako biti i ovoga puta posebice u veznom redu, trener Kulešević ističe kako je samopouzdanje igrača veliko i svi zajedno u klubu vjeruju u veliki uspjeh i ostvarenje velikog cilja, a i za ovu utakmicu Osijek će imati poseban motiv.

Za utakmicu Osijek - Istra koja se igra od 21 sat i 5 minuta, po prvi put bit će otvorena i tribina Zapad gore, kako bi kapacitet publike radi ovih mjera mogao biti povećan. 

Tako će na susretu moći nazočiti 5200 gledatelja, a svi oni koji imaju godišnje ulaznice neće morati podizati posebnu jednokratnu kartu. Preporučljivo je iz kluba kažu doći ranije na stadion, kako se ne bi stvarale gužve na blagajnama i ulazima. Oni se otvaraju već u 19 sati. Ulazak je s godišnjom ili pak s kupljenom jednokratnom ulaznicom. 

Vidimo se svi u 21 sat u Gradskom vrtu. Naprijed naši Bijelo-plavi!