Nogomet

DAN KOJI ĆEMO PAMTITI

Vatreni prije dvije godine osvojili srebro na SP

Prošle su dvije godine od najvećeg sportskog uspjeha u hrvatskoj povijesti. Vatreni su na današnji dan 2018.-te osvojili svjetsko srebro.

Piše: Republika.eu / Media Servis

U spektakularnom finalu u Moskvi izgubili su od Francuske s 4:2, no učinili su Hrvatsku ponosnom jer odigrali su junački i hrabro cijeli turnir, a dobili su i najboljeg igrača Mundijala Luku Modrića. 

Mario Mandžukić u 18. minuti zabija autogol, deset minuta kasnije rezultat na 1:1 poravnava Ivan Perišić. Francuska ponovno prelazi u vodstvo, u 38. Griezmann zabija iz penala, a zatim ga Pogba u 59. i Mbappe u 65. minuti povećavaju. Mandžukić u 69. minuti smanjuje rezultat i postavlja konačnih 4:2. 

Tuga je bila ogromna, ali srce je bilo prepuno ponosa. Cijela nacija srebro je slavila kao zlato, a to su i pokazali dan kasnije na neviđenom dočeku u Zagrebu kada je na ulicama grada bilo više od pola milijuna ljudi. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić svima je tada poslao emotivnu poruku:

"Na našem busu piše: Mala zemlja veliki snovi. To je dobra poruka za sve. S dobrim radom i igračima može se napraviti rezultat, ali treba u to vjerovati i puno toga treba se poklopiti. Uvijek treba imati nekakav san i ambiciju za time ići pa će valjda jedno dana to i ostvariti u nogometu ili u nekim drugim stvarima. Nikad ne treba odustati. Sad kad je ovo sve gotovo: I'm proud of my players, I'm proud of my team, I'm proud of my country."