Nogomet

IZMJENE PROPOZICIJA ZBOG COVID-19

Vijest koja će rastužiti mnoge: Bijelo-plavi u najvažnijoj utakmici sezone bez podrške gledatelja na tribinama!

Nažalost, u odlučujućoj utakmici u borbi za kvalifikacije Lige prvaka Osijek neće moći računati na podršku svojih vjernih navijača!

Ilustracija   FOTO: David Reed / Pixabay
Piše: I.K. / Republika.eu

Tribine će ostati potpuno prazne, što je veliko razočaranje i za sve u NK Osijek kao i za sve njegove fanove i simpatizere koji su sigurno planirali dolazak na utakmicu. 

Naime, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku da se sve utakmice posljednjeg kola igraju bez prisustva gledatelja zbog ponovnog i značajnog povećanja broja zaraženih osoba uslijed epidemije koronavirusa.

"Kako je HNS-u zaštita zdravlja igrača i drugih aktera na terenu te gledatelja na prvom mjestu, Izvršni odbor HNS-a donio je odgovornu odluku da se preostale utakmice Hrvatski Telekom Prve lige, 1. Hrvatske nogometne lige za žene, HNK za žene te finale Hrvatskog kupa odigraju bez prisustva gledatelja. Time se želi minimizirati rizik mogućeg širenja virusa na nogometnim utakmicama, a da se pritom navedena natjecanja uspješno privedu svome kraju", navodi se u priopćenju iz Hrvatskog nogometnog saveza.

"Propozicije također propisuju da se utakmice moraju organizirati u potpunosti poštujući propisane epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH i sukladno obveznim uputama Radne skupine HNS-a za pripremu nastavka natjecanja", zaključuje se.