Crna kronika

ODBACILI PRIJAVU PROTIV FEHIRA

Glavaš: DORH je ''razbojnička družina i zločinačko udruženje pod zaštitom Države!''

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu Branimira Glavaša protiv Krunoslava Fehira za teško ubojstvo i ratni zločin nad Čedomirom Vučkovićem 1991. u Osijeku.

Branimir Glavaš   FOTO:Screenshot N1
Piše: I.K. / Republika.eu

U obrazloženju stoji kako "prijavljeno kazneno djelo nije kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, kako je to opisano čl. 206. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku"

Glavaševi odvjetnici takvu odluku smatraju nezakonitom i apsurdnom. Iz tog su razloga uputili i pismo glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek, javlja Večernji list.

"Apsurdno je da to nije kazneno djelo koje se provodi po službenoj dužnosti, jer onda se postavlja pitanje na temelju čega je ranije pokrenut postupak protiv Fehira i kako mu je uopće dodijeljen status krunskog svjedoka. Naime, da bi uopće mogao biti krunski svjedok, protiv njega je morao biti pokrenut progon", rekao je Filip Glavaš, sin i odvjetnik Branimira Glavaša koji dodaje i kako su kaznenu prijavu za teško ubojstvo i ratni zločin protiv Fehira podnijeli na temelju njegovih ranijih iskaza koje je dao "i u svojstvu okrivljenika, i u svojstvu krunskog svjedoka te, posljednje, običnog svjedoka".

Podsjećamo, Krunoslav Fehir u početku procesa za takozvani "slučaj garaža" bio je krunski svjedok, no kasnije mu je Ustavni sud ukinuo taj status. 

Oštra je reakcija i samog Branimira Glavaša:

"Pričekat ću da nova glavna državna odvjetnica do kraja kolovoza preuzme sve "konce" u DORH-u i sankcionira autore tog nezakonitog uratka, svu tu "razbojničku družinu" i "zločinačko udruženje" pod zaštitom države koje godinama zloupotrebljava pozicije, krši zakon i Ustav RH, a da im nitko ništa ne može.  U slučaju da to glavna državna odvjetnica ne učini do tada i ne postupi na način kako joj zakon nalaze, upoznat ću sa svim tim što DORH godinama nezakonito čini kompletnu hrvatsku i političku javnost, ali i institucije EU na čelu s Europskom komisijom i Europskim parlamentom, kao i Ured europskog javnog tužitelja u Bruxellesu", poručio je.