Nogomet

KONAČNA ODLUKA

Osijek i Lokomotiva ipak bez publike u odlučujućoj utakmici, Kohorta na nogama!

Izvršni odbor HNS-a potvrdio je svoju odluku da će u posljednjem kolu ligaškog natjecanja tribine ostati prazne.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / NK Osijek

NK Osijek definitivno neće imati navijače na posljednjoj i odlučujućoj utakmici ove sezone. Stadion će protiv Lokomotive morati ostati prazan, kako je to još u ponedjeljak odlučio Izvršni odbor HNS-a. 

U četvrtak su čelnici Saveza na sastanku u Zagrebu tu odluku još jednom potvrdili, ne uvažavajući pritom očitovanje Civilnog stožera Osječko-baranjske županije da nema nikakve zabrane javnog okupljanja u Gradskom vrtu. Stoga će Osijek i Lokomotiva u subotu navečer od 21,05 sati igrati u atmosferi koja još nikada u povijesti Bijelo-plavih nije zabilježena na stadionu Gradski vrt na jednom službenom susretu.

"Sramotna odluka HNS-a! Ne mogu drukčije to prokomentirati. Ovo je teško razumljivo i prihvatljivo, posebice nakon posve jasnog i neupitnog očitovanja Stožera civilne zaštite da nema prepreka za igranje pred publikom. Savez to nije želio uvažiti, tako da se u svemu očituju neki drugi interesi, po nama – nikako nogometni. Po tko zna koji puta koplja se lome na našem klubu. Bili smo zakinuti suđenjem, a sada se suočavamo i s ovakvom situacijom da nam se navijačima zabranjuje dolazak na tribine u najvažnijoj, povijesnoj utakmici. Članovi Izvršnog odbora HNS-a stavljaju se iznad svega, iznad Stožera civilne zaštite i to baš sada, kada pada odluka tko će u kvalifikacije Lige prvaka. Našoj momčadi ne preostaje ništa drugo nego izdići se iznad svega, skupiti svu snagu, motiv i energiju kako bismo u subotu došli do velike pobjede", rekao je direktor NK Osijek Igor Galić.