Politika

ŠKOLSKA GODINA SVE BLIŽE

Fuchs otkrio kada će roditelji saznati uvjete za održavanje nastave

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs gostujući u Dnevniku Nove TV govorio je o uvjetima pod kojima će djeca ići na nastavu u novoj školskoj godini zbog epidemije koronavirusa. Kada će roditelji i djeca saznati uvjete, hoće li se odvijati online, fizički ići u obrazovne ustanove? Evo što kaže novi ministar: ''Nadam se uskoro. Ne idući tjedan, ali na vrijeme će znati. Razrađujemo sve moguće scenarije, moramo proigrati sve''.

Ilustracija   FOTO:Gerd Altmann / Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

Ako epidemiološka situacija bude povoljna, tvrdi da bi trebalo biti moguće da sva djeca pohađaju nastavu. Osvrnuo se i na upozorenjima učitelja da je djeci potrebno međusobno druženje.'

'Imperativ je djecu vratiti u školi, i osnovnu i srednju. Nisu samo djeca u pitanju, tu su i roditelji i učitelji'', rekao je Fuchs.

Komentirao je i situaciju na Sveučilištu u Zagrebu, odnosno česte sukobe na relaciji rektor Damir Boras i Filozofski fakultet. Fuchs tvrdi da je to sve isključivo u nadležnosti Sveučilišta i da je Senat taj koji nešto može napraviti, a ne ministar. O tome da FFZG propisno izabere dekana, a da rektor tu odluku sruši, novi ministar samo kaže: ''pravda i pravo nisu isto''.

Tvrdi da osobno nema problema s načinom na koji rektor Boras upravlja zagrebačkim Sveučilištem i poručio da će razgovarati s Borasom kao i s ostalim rektorima.''Nažalost, ili na sreću, kako hoćete, u ovom trenutku niti ministar niti premijer niti predsjednik države ne može učniti ništa unutar samog Sveučilišta'', naglasio je Fuchs.