Crna kronika

PRENOSIMO IZ MEDIJA

DORH na meti javnog tužitelja EU u Bruxellesu?

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu odbacilo je kaznenu prijavu za kaznena djela ratnog zločina s bizarnim obrazloženjem te odluke kako nisu dužni goniti teško ubojstvo i ratni zločin po službenoj dužnosti. Proizlazi to iz dokumenta ŽDO u Zagrebu kojeg potpisuje izvjesni Robert Petrovečki, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Panopticum

Kako piše portal Panopticum, navedeni primjer slikovito pokazuje svu nepismenost kadra koji stoji na raspolaganju građanima RH kada su u pitanju procesuiranja najtežih zločina. 

PROČITAJTEGlavaš: DORH je ''razbojnička družina i zločinačko udruženje pod zaštitom Države!''

"Treba podsjetiti da ovo nije prvi takav slučaj u postupanju DORH-a. Postoji li povreda radne obveze na poslovima u ŽDO u Zagrebu, diskriminacija u proceduri ili je u pitanju neki drugi motiv državnoodvjetničkog postupanja, najvjerojatnije će hrvatskoj javnosti, a i šire, odgovoriti Odjel unutarnjeg nadzora DORH-a ali i sama Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek. U protivnom, DORH-u, odnosno Republici Hrvatskoj prijeti prijava institucijama EU-a: Europskoj komisiji, zatim Europskom parlamentu i Uredu europskog javnog tužitelja u Bruxellesu", piše taj portal.