Osječko-baranjska

UZ POSEBNE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Sajam antikviteta uz zvuke iz prošlosti

Prvi dan kolovoza ujedno je i prva subota u mjesecu, što u Osijeku naravno znači dan za Sajam antikviteta, koji je i ovoga puta održan uz posebne epidemiološke mjere. No, ni one nisu omele Osječane u posjeti svom omiljenom sajmu koji je ovoga puta, koliko je to moguće s obzirom da se radi o starinama, donio i neke novitete.

Piše: Dino Perković / Republika.eu

Osječki Sajam antikviteta do sada je posjetitelje u povijest vraćao isključivo iskustvima za osjetilo vida i dodira, no ove se subote u osječkoj Tvrđi mogla i čuti glazba koja je Osječane vratili u neka druga vremena. Redovni gost Sajma, izlagač Vjekoslav Jurkin ovoga puta donio je starinski gramofon na navijanje uz pripadajuće ploče.

Naravno, nije to sve što se moglo danas čuti i vidjeti na sajmu. Kao i uvijek bili su tu i brojni drugi predmeti iz bliže i dalje povijesti, a poduzetni izlagači predstavili su i svoje rukotvorine.

Iako se na njih ne stavlja često naglasak, svoje mjesto na Sajmu antikviteta svake prve subote u mjesecu pronađu i proizvođači autohtonih gastronomskih delicija, likera, meda, i drugi OPG-ovci.

Nađe se tu tako ponešto za svakoga, pa ni ove subote nije nedostajalo posjetitelja u osječkoj Tvrđi. Neki samo gledaju, neki čekaju da ih nešto privuče, a neki su došli kako bi kupili točno određene predmete.

Sajam antikviteta ponovno će biti s Osječanima i prve subote u rujnu, a do tada, tko zna, možda uz predmete i zvukove iz prošlosti, donese i neke mirise ili okuse.