Osječko-baranjska

PUNO JE PITANJA

Radić: zašto nisu počeli radovi na osječkoj Kopiki?

Kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo što još uvijek nisu započeli radovi na osječkoj Copacabani, priopćenjem se oglasio predsjednik gradskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Radić.

Zašto nisu počeli radovi na osječkoj Kopiki?   FOTO:Republika.eu
Piše: Jelena Grgić / Republika.eu

Ovih dana, prema najavama čelnika gradske uprave od prije pola godine, osječka Copacabana je trebala biti puna građevinskih djelatnika koji rade na obnovi ovog bazenskog kompleksa. No, umjesto toga imamo zatvorene bazene, a zbog čega, kako u priopćenju navodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Radić negoduju i građani.

Iz gradske uprave, ističe nadalje, građanima poručuju kako se radi projektna dokumentacija, a i cijevi su dotrajale pa Kopika ovog ljeta nije mogla biti u funkciji. A istina je tvrdi Radić da se opet loše planirala dinamika radova na obnovi Kopike, te ako već nisu stigli sve pripremiti morali su učiniti sve da Osječani ovoga ljeta mogu uživati na svom omiljenom mjestu.

Dodaje uz ostalo i kako rekonstrukciju i dogradnju sportskog kompleksa podržavaju i to Osijeku treba, ali postavlja pitanje zašto ga građani moraju gledati praznog dok radova nema. 

Pozvao je Radić gradske čelnike da konačno predoče plan svih aktivnosti na obnovi Kopike. U kojoj je trenutačno fazi? Koji su rokovi odnosno koja je dinamika radova? Kada možemo očekivati građevinske radove na terenu?

Ne želimo da se i ovaj projekt pretvori u jedan od onih o kojima se puno priča, gradski čelnici ih dugo najavljuju, a oni nikako da se realiziraju –stoji u Radićevom priopćenju gdje se i kao primjeri navode Osijek Software city, izgradnja nastavka Kanižlićeve ulice, obnova dječjih vrtića, reciklažno dvorište u Donjem gradu, izgradnja oborinske odvodnje u Gospodarskoj zoni Nemetni.

Na kraju pripćenja Radić navodi i kako se stavlja na raspolaganje gradskim čelnicima da kao saborski zastupnik bude spona prema državnoj vlasti ukoliko uvide da postoji bilo kakva potreba uključivanja određenih ministarstava u cijeli  projekt, jer je zajednički interes da što prije imamo u svom Gradu moderno opremljeni Aqua park.