Republika TV

OSJEČANI POKAZALI VELIKO SRCE

U još jednoj akciji u Osijeku prikupljeno 50 doza krvi

Krv spašava život i jedini je nezamjenjivi lijek. Ta činjenica posebno je važna kada dođe do nestašica ove dragocjene tekućine, a to se najčešće događa u ljetnim mjesecima. Kako bi se spriječila takva pojava, u Osijeku je organizirana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, na kojoj su, Osječani, kao i svaki put do sad pokazali veliko srce.

Piše: Tena Malinić / Republika.eu

Kako bi se osigurale dovoljne količine doza krvi potrebnih za normalan i redoviti rad  zdrastvenih ustanova tijekom ljetnih mjeseci, Crveni križ Osijek u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu osječkog KBC-a, organizirao je još jednu, cjelodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Kako doznajemo, prikupljeno je 50 doza. Uz one koji se uvijek odazovu, bilo je i onih koji su krv darovali po prvi put.

A za ovo prekrasno iskustvo, uz dobru volju i već standardne uvjete, potrebno je i pridržavati se izvanrednih mjera zbog epidemije COVIDA-19.

"Preporuke su s Kliničkog bolničkog centra, da osobe koje su boravile u inozemstvu zadnjih 28 dana da ne bi trebale, odnosno smjele darivati krv, osobe koje su bile u kontaktu s možda s zaraženima, evo, za njih je preporuka da trenutno ne daju krv", kaže Tomislav Tomas iz GD Crvenog križa Osijek.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i dalje poziva sve građane da probude heroje u sebi te da se pridruže humanitarnom činu darivanja krvi.