Osječko-baranjska

''SAMO ŠTO NISU STAVILI PETROLEJKE''

Ovo je Osijek 2020.: Postavljena nova LED rasvjeta, a ulice u mraku

Imamo novu rasvjetu, a hodamo u mraku – poručuju nezadovoljni stanovnici u središtu Osijeka koji su se okupili kako bi ukazali na ovaj problem. Predstavnici njihove Gradske četvrti Gornji grad pozvali su gradonačelnika i njegove zamjenike da nešto poduzmu posebice jer uskoro počinje škola, a dani su sve kraći.

Postavljena nova LED rasvjeta, a osječke ulice u mraku   FOTO:Jelena Grgić / Republika.eu
Piše: Postavljena nova LED rasvjeta, a osječke ulice u mraku

20 sati i 30 minuta, javna rasvjeta je upaljena, a stanovnici osječke Ilirske ulice su u mraku. Nakon što su im nedavno promjenili rasvjetna tijela suvremenim svjetiljkama s LED izvorima svjetlosti postali su, kažu, stanovnici ulice mraka.

"Ovo je nenormalno, ovo nisu uvjeti za hodanje. Imam susjedu invalida koja ne može izaći van, kaže mrak je ne vidim, to je nažalost tako. Cesta je u redu, cestu su osvjetlili, automobili imaju svoja svjetla i oni vide i dalje, a mi ne vidimo, mi pješaci ne vidimo, mi smo u mraku", kaže Goran Dželihodžić iz Ilirske ulice.

Mrak je i u obližnjoj Hebrangovoj ulici, poručuju nam tamošnji stanari.

"S ove strane gdje je rasvjeta još tu i tamo se nešto vidi, s preke strane ulice apsolutni mrak, hodati se ne može ja ne znam što će to biti za dva mjeseca kad dođe u 4 sata mrak, katastrofa. Poslala sam upit Gradu Osijeku međutim nikakvog odgovora dobila nisam. Ovo je strašno, mi kao da se vraćamo u ne znam koje stoljeće, samo što nisu stavili petrolejke", kaže Snježana Pivac iz Ulice Andrije Hebranga.

Vijeće Gradske četvrti Gornji grad, kaže predsjednik Antonio Lozančić, podržava izmjenu dotrajalih rasvjetnih stupova, no upozorava kako u ovom slučaju nešto nije dobro napravljeno.

"Pozivamo gradonačelnika i dogradonačelnike da provjere s odgovornim ljudima zbog čega je došlo do problema, da je nova rasvjeta puno lošija od prethodne rasvjete te se nadamo da će gradonačelnik i Gradska uprava pronaći način i rješenje za ovaj problem jer kao što znamo u 9. mjesecu počinje škola te vjerujemo da će roditeljima i djeci biti problem kad se budu vraćali iz škole", predsjednik Vijeća GČ Gornji grad Antonio Lozančić.

S istim poteškoćama, dodaje Lozančić, javljaju im se iz drugih dijelova Osijeka. Najavljuje kako će u ponedjeljak tražiti da stručne službe izađu na teren, vide kakva je situacije te da se očituju zašto nova LED rasvjeta nije učinkovita.