Nogomet

DERBI 2. KOLA PRED BIJELO-PLAVIMA

NK Osijek protiv Hajduka želi isključivo tri boda! Kulešević: ''dat ćemo sve od sebe, idemo hrabro u utakmicu''

Nogometaši Osijeka u nedjelju će u Gradskom vrtu odigrati drugi uzastopni domaći susret u novom prvenstvu. U 2. kolu Osijek dočekuje Hajduk i bit će to opet prvi od tri derbija koje čekaju bijelo-plave u sljedeća tri kola.

Kulešević: ''dat ćemo sve od sebe, idemo hrabro u utakmicu''   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Premijera protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu nije bila uspšješna i sada će se Bijelo-plavi vaditi protiv Hajduka, ali svakako bi protiv Spluićana tražili pobjedu i da su upisali tri boda na startu sezone. Osijek će biti igrački jači, jer se u konkurenciju za prvih 11 vraćaju Pero Bočkaj i Mađar Kleinheisler, a pravo nastupa možda i od prve minute ima novopridošli napdač Ante Erceg.

"Pomalo se ekipiramo. Sretan sam da su mi ozljeđeni igrači u trenažnom procesu i sigurno će konkurirati i Bočkaj i Laszlo. Radujem se i velikom pojačanju Anti Ercegu koji je došao, u dobrom je stanju, dobro izgleda. Fali mu utakmica ali vjerujem ne i motivacije protiv svog bivšeg kluba", ističe trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Da, bio bi idealan scenarij da bivši Hajdukovac i ljubimac Splićana zabije svom bivšem klubu odmah u debiju za Osijek, a često su novi igrači Osijeka bili strijelci baš u prvom nastupu za Bijelo-plave. Kulešević ističe kako je sve došlo dosta rano i prvenstvo, a posebice derbiji kojih će Osijek sada imati tri u nizu. Hajduka se cijeni, respektira, ali Osijek želi isključivo pobjedu u nedjelju.

"Hajduk je uvijek opasan i velik klub i dobra momčad. Izrazito su opasni u početku prvenstva i uvijek dobro startaju i uđu. Bilo je tu uvijek i često ljepotica prvenstva i u Gradskom vrtu i Poljudu, a rekao bih i Miholjcu za navijače koji se sjećaju toga. Nažalost navijača nema u nedjelju i to će nam biti problem bez domaće poodrške, ali dat ćemo sve od sebe, idemo hrabro u utakmicu, poštivamo i respektiramo Hajduk, ali mislim da se nas pita", ističe Kulešević.

Zna se što je htio reći trener Kulešević. Osijek je gazda u dvom dvorištu i vjerujemo kako će Bijelo plavi pokazati taj gard od prve minute utakimice s Hajdukom u nedjelju. 

Utakmica se igra od 18 sati, a u klubu svi vjeruju kako će oni biti ti koji će nakon dvoboja imati razloga za slavlje, a posebice navijači Osijeka.