Republika TV

TROSATNO SPUŠTANJE NIZ DRAVU

Gumiranje – dravska zabava za svakoga

Nešto prije utrke Sunset run održano je drugo Gumiranje. Riječ je o zabavno-reakreativnoj manifestaciji na Dravi koja objedinjuje biciklizam, šume, rijeku i glazbu. Evo kako je izgledalo trosatno spuštanje niz Dravu.

Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Nakon gotovo trosatnog plutanja sudionici drugog Gumiranja nešto prije 18 sati doplutali su na obalu osječke Copacabane na iznenađenje brojnih kupača. 

Za sigurno plutanje Dravom tu su bili prsluci i gume za sedamdesetak sudionika. Dodaju li se i oni koji su se pridružili u čamcima i na pontonima, broj se penje do sto. Provjerili smo svježe dojmove pri doplutavanju na obalu.

Prije no što su se počeli spuštati Dravom, prvo su biciklirali, a u 15 sati okupili se  kod Udičarskog doma u vikend naselju Karašica kod Josipovca. Bicikle su povjerili  kombiju koji im je bicikle dovezao na cilj. Prijave za ovaj događaj zaprimale su se tjednima unaprijed, a svi sudionici morali su biti stariji od 18 godina. S obzirom na porast broja sudionika i veću organizaciju no prošle godine, događaj će, čini se, nastaviti rasti.

Onima koji još razmišljaju odvažiti se na ovakvo, višesatno plutanje Dravom ostaje punih godinu dana za pripreme.