Osječko-baranjska

OPASNOST ZA VOZAČE I PJEŠAKE

Hoće li netko reagirati na podivljalu jelu u Sljemenskoj ulici?

Odlazimo u osječku Sljemensku ulicu gdje je već neko vrijeme prisutan problem. Od stabla jele koje je počelo mijenjati izgled ulice strahuju stanovnici ovog dijela Retfale, a dodatno ih plaši to što nitko od odgovornih nije pokazao interes za rješavanje njihovog problema.

Hoće li netko reagirati na podivljalu jelu u Sljemenskoj ulici?   FOTO:Republika.eu
Piše: Marin Ćurić / Republika.eu

Ova zimzelena ljepotica u Sljemenskoj ulici već odavno nije samo to. Svojim korijenjem deformirala je i podigla pločnik pa nije rijetkost vidjeti pješake ili džogere da se spotaknu i padnu. I dvorišni zid kuće točno iza drveta deformiran je. Osim toga, svojom visinom i nestabilnošću, ali i starošću i neodržavanjem drvo plaši stanovnike okolnih kuća koji strahuju da bi stablo moglo završiti na njihovim domovima.

"Kad dođu oluje i vjetrovi normalno. Vidite kako se vremena mijenjaju i to je automatski moguće. Ne daj Bože da padne na cestu, da stradaju vozači. Pa da stradaju putnici, pješaci., ja ne znam što se može dogoditi", kaže stanovnica Sljemenske ulice Danica Kovač.

Komunalni redari, provjerili smo u nekoliko navrata upozoravali su na ovaj problem, no sa viših instanci dosad nije bilo konkretnih poteza. Da stvar bude apsurdnija, radnici su početkom lipnja sanirali pločnik tek nekoliko metara dalje, no ovaj dio nisu dirali.

"Ako treba prepoloviti ga, presjeći ga napola,. Ja nisam za uklanjanje zelenila. Ja volim zelenilo. Ali nisam za to, ako ugrožava nekoga", ističe Kovač.

Kontaktirali smo osječku gradsku Upravu. Iz Odsjeka za komunalno gospodarstvo, koji je, po izjavama građana, već upoznat s ovim problemom odgovorili smo nam na upit. Povjerenstvo Grada Osijeka za hortikulturu i krajobrazno uređenje, nakon našeg upita pregledalo je stablo u Sljemenskoj. Uočili su kako ga je potrebno ukloniti jer je riječ o popuštanju žilišta – navodi Jasenka Vizentaner. 

Najavila je uklanjanje stabla za ovaj petak 28. kolovoza. Osim toga, navodi, potrebu za popravkom nogostupa bit će proslijeđena Odsjeku za promet koji će ga dati popraviti u što kraćem roku.