Nogomet

NAPOKON STIGAO

Ramon Mierez novo je lice u redovima NK Osijek!

Argentinski je napadač stigao u Gradski vrt. On je već duže vrijeme u kontaktu s Osječanima i nije bilo upitno hoće li doći.

Ramon Mierez novo je lice u redovima NK Osijek!   FOTO:NK Osijek
Piše: Republika.eu / NK Osijek

No, ipak smo morali pričekati da se ispune sve formalnosti kako bi stigao na jednogodišnju posudbu iz španjolskog Alavesa s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine. Ramon ima 23 godine, a profesionalnu je igračku karijeru počeo graditi u Tigreu iz kojega je otišao u španjolski Alaves koji je za njega Argentincima platio odštetu od 2,2 milijuna eura. 

Hrvatskim ljubiteljima nogometa, pa tako i navijačima Bijelo-plavih, vrlo dobro je poznat iz vremena kada je bio na posudbi u pulskoj Istri 1961 u kojoj je ostavio odličan dojam.

Te sezone 2018/19 Mierez je za Puljane skupio 23 nastupa i postigao 10 golova uz 5 asistencija, pa ga je Osijek već tada želio angažirati i ozbiljno se raspitivao o mogućnostima njegova dolaska u Gradski vrt. 

No, tada je to bilo nemoguće realizirati, da bi se sada okolnosti ipak promijenile, pa je Ramon stigao u grad na Dravi. 

Proteklu je natjecateljsku godinu odradio na posudbi u drugoligašu Tenerifeu gdje nije bio zadovoljan minutažom, a sada je u razgovoru sa svojim zastupnicima ponovno odlučio zaigrati u HNL-u koja mu očito predstavlja novi izazov. 

Pravo nastupa za Osječane ima u predstojećem ogledu s Dinamom, no prvo se stručni stožer mora uvjeriti u kakvom je stanju stigao i koliko odmah može participirati u momčadi.

Izvor: NK Osijek