Nogomet

NOVI DERBI PRED BIJELO-PLAVIMA

Osijek mora biti puno bolji, i protiv Dinama se iskupiti za dva loša izdanja na početku sezone

Nogometaši Osijeka nakon poraza od Hajduka ponovno igraju derbi kola i to u nedjelju ovog puta kod prvaka Dinama na Maksimiru. Osječani su u prva dva kola uzeli tek jedan bod i sada se moraju pokušati iskupiti na najtežem mogućem terenu, ali Osječani u Zagreb putuju s ciljem osvajanja bodova.

Trener NK Osijek Ivica Kulešević   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Nije lako biti trener Osijeka kada nakon dva kola osvojiš samo jedan bod i to u dva domaća susreta. Priznao je to trener Ivica Kulešević, koji ispred sebe ima veliki izazov, kako pripremiti momčad koja će se s Dinamom upustiti u ravnopravnu borbu za bodove, jer Osijek se svakako mora iskupiti za dva loša izdanja na početku sezone.

"Nikada nije lako ići u Maksimir. Čestitam Dinamu na prolasku u 2. krug, u srijedu smo svi navijali za njih i Lokomotivu, vidjeli smo jedan dobar Dinamo, nisu briljirali, ali su i s igračem manje bili ravnopravni Cluju i zasluženo prošli dalje. Ne znam u kakvom će sastavu dočekati nas, međutim Dinamo je uvijek Dinamo, mi smo u bodovnom zaostatku. Čini mi se da smo dobro odradili ovaj tjedan i nadamo se da ćemo biti dovoljno dobri da donesemo nešto iz Maksimira, pri tome mislim na bodove ili bod iz Maksimira koji bi nas zadovoljio", otvoreno je rekao trener NK Osijek Ivica Kulešević.

Kulešević nije izravno najavio igru na pobjedu, ali svakako će se Osijek postaviti tako da neće čuvati svoju mrežu i pokušat će uzeti i tri boda. Upravo je posljednja utakmica u Maksimiru pokazala kako Osijek to može i bio je bliži pobjedi od Dinama. No, sigurno je to da ne smije ni približno ponoviti izdanja s utakmica sa Slavenom i Hajdukom. Osijek mora biti puno bolji.

"Ako se netko može ravnopravno nositi s Dinamom, onda smo to sigurno mi. Prošle godine smo odigrali 2-3 dobre utakmice u Makismiru i ovdje i nadam se da na tom tragu, uz puno rada, truda, trke i taktičke discipline i entuzijazma, sigurno možemo ravnopravno parirati Dinamu", optimistično govori Kulešević.

Kulešević će nakon dugo vremena imati kompletan sastav, jer nakon odrađenog crvenog kartona u momčad se vraća kapetan Mile Škorić. Pravo nastupa još uvijek nema novi napadač Ramon Mierez, koji je u fazi licenciranja, a nije još odradio ni jedan trening i Kulešević ističe kako neće ponoviti greške kao u susretu s Hajdukom da na teren izvede igrače koji nisu 100 posto spremni. 

U napadu se može očekivati dvojac Grezda i Erceg. U svakom slučaju Osijek se neće postaviti defanzivno, pa vrijedi očekivati zanimljiv nogomet u nedjeljnom derbiju koji u Maksimiru počinje od 20 sati.