Kazalište

PUNOM PAROM U NOVU SEZONU

Dječje kazalište u Osijeku otvara novu sezonu

Osječko Dječje kazalište ponovno otvara svoja vrata. U novu sezonu kazalište kreće punom parom – druženje s najmlađima započinje ljetnom premijerom "Don Kiho i štitonoša Sancho", a već tradicionalno u prosincu, u skladu s epidemiološkim mjerama stiže i božićna predstava. Do tada, svim ljubiteljima pozornice vrata kazališta širom su otvorena.

Dječje kazalište u Osijeku otvara novu sezonu   FOTO:Repubika.eu
Piše: Marija Zavški / Republika.eu

Sezonu iza nas obilježila je sveopća kriza, pa je osječko donjogradsko kazalište  poput «Trnoružice», utonulo u san, u šali će kazalištarci kojima su njihovi najmlađi posjetitelji proteklih mjeseci izrazito nedostajali. Unatoč svemu, spremni su, kažu za novu i po svemu drugačiju sezonu.

"Ove sezone prikazivati ćemo predstavu "Mali vitez Don Kiho i štitonoša Sancho" koja je sasvim slučajno nastala u koprdukciji s Osječkim ljetom kulture i idemo s ovom predstavom kao i s predstavom Antun Žuc koja nije trebala biti na repertoaru, ali uz poštivanje svih epidemioloških mjera, napraviti ćemo ju s jednim glumcem tako da će predstava moći ići u bilo koji prostor", kaže ravnatelj Dječjeg kazališta u Osijeku Ivica Lučić.

Nakon monodrame inspirirane "Tajnim dnevnikom Adriana Molea" na reperoatu je božićna predstava, te još dva nova naslova u idućoj godini – "Što igračke žele" u režiji Nenada Pavlovića i klasik "Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica" Ivane Brlić Mažuranić. A kako bi najmlađi gledatelji što lakše prebrodili prve dane nastave, kazalištu pomaže i Kulturni centar u Osijeku gdje će se do kraja tjedna, u sklopu manifestacije "Djeco, kazalište vas zove" odigrati dvije beplatne predstave.

"Vrlo je prirodno da u ovim okolnostima budemo što optimalniji, susrtljviji, soldariniji budući da Kulturni centar ima stolice pripremljene u vidu pozornice, tog poželjnog prostora na otvorenom. Drago nam je da će dječji program taj prostor dodatno zaživjeti i donjeti jednu strukturu u kulturnu ponudu grada", rekao je ravnatelj Kulturnog centra u Osijeku Ivan Kristijan Majić.

Vrata otvaraju i Dramski i Baletni studio za osnovnoškolce i srednjoškolce. Kazalište čekaju i gostovanja i festivali, a u ožujku  su domaćini susretu lutkara iz čitave Hrvatske.