Nogomet

U LOV NA TRI BODA

Bjelica: ''Svih 16 igrača koji mogu nastupiti dati će sve od sebe za pobjedu i takvog Osijeka želim''

Nogometaši Osijeka u subotu će u sklopu 4. kola Prve HNL ugostiti Rijeku u Gradskom vrtu. Bit će to prvi nastup novog trenera Nenada Bjelice, koji se nažalost još uvijek ne može predstaviti i pred navijačima, ali i to bi se moglo promijeniti već od sljedećeg kola.

Bjelica: ''Svih 16 igrača koji mogu nastupiti dati će sve od sebe za pobjedu i takvog Osijeka želim''   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Prvenstvena stanka je prošla, a novi trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica odmah će imati velike izazove na početku mandata u svom matičnom klubu. Naime, Osijek dočekuje Rijeku u Gradskom vrtu a onda već u četvrtak je domaćin i Baselu u 2. pretkolu Europske lige. 

No, sve su misli fokusirane na derbi s Rijekom za koji Osječani nisu imali puno vremena spremati se s novim trenerom, ali potpuno će spremni dočekati sutrašnji ogled.

"Lijepo zvuči ovo prva utakmica, stvarno se radujem prvoj utakmici. Žao mi je što neće biti pred navijačima, ali evo, ima nekih naznaka da bi se i oni mogli vratiti na tribine uskoro. Pred nama je velika odgovornost, stvarno smo jako dobro radili ovaj tjedan, spremni smo. Mislim da je ekipa dosta toga upila, taman toliko informacija koliko im je bilo potrebno, vjerujem u maksimalno zalaganje mojih igrača na utakmici i vjerujem da ćemo doći do 3 boda", rekao je trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Bjelica ističe kako cijeni Rijeku i svjestan je njene kvalitete, momčadi koja je aktualni pobjednik kupa, ali isto tako vjeruje i u kvalitet igrača Osijeka i ističe da, bude li pristup i angažman u utakmici na najvišem nivou Osijekove šanse za pobjedu su velike. Trener je koji maksimalan angažman od igrača traži i na treningu i utakmici, i tako će biti sve dok je tu, a navijačima Osijeka poručio je kakvu će momčad gledati sutra, te kako to treba izgledati sve dok je on trener na klupi Bijelo-plavih.

"Izuzetno angažiranu, veliko zalaganje, želja i vjera za pobjedom. Siguran sam da će svih 16 igrača koji mogu nastupiti dati sve od sebe za pobjedu i takvog Osijeka želim od moje prve do zadnje utakmice, da navijači budu barem zadovoljni zalaganjem. Kakav će rezultat biti kasnije, to ćemo vidjeti ali velike su šanse da rezultat bude pobjednički ako zalaganje bude maksimalno", kaže Bjelica.

Takav stav Bjelica želi usaditi u igrače Osijeka, a onda nema sumnje kako će i navijači imati velikog razloga za slavlje često puta ove sezone. Što se sastava tiče Bjelica ističe kako je uvijek bio trener koji neće kazati sastav uoči utakmice, jer igrači su ti koji prvi moraju znati tko igra. Nedostajat će tek Ndockyt radi ozljede i Lopa koji ima lakših problema, te još nedovoljno spremni Španjolac Caro. 

Utakmica u Gradskom vrtu igra se u subotu od 17 sati.