Osječko-baranjska

OBILJEŽEN DAN GRADSKE ČETVRTI

Zbog smanjenih sredstava grada na čekanju i projekti u Retfali

I Gradska četvrt Retfala dijeli sudbinu drugih osječkih gradskih četvrti i mjesnih odbora, kojima je Grad drastično srezao proračunska sredstva za ovu godinu. To se u velikoj mjeri odrazilo na realizaciju planiranih projekata u Retfali, gdje je jučer obilježen Dan Gradske četvrti i crkveni god.

Zbog smanjenih sredstava grada na čekanju i projekti u Retfali   FOTO:Republika.eu
Piše: Josip Dubrović / Republika.eu

Skromno i u skladu s epidemiološkim mjerama obilježen je ovogodišnji Dan Gradske četvrti Retfala i crkveni god retfalačke župe Uzvišenja svetog križa. Jer, za veće slavlje nema baš previše razloga, ali ni novca, čulo se na svečanoj sjednici Vijeća Gradske četvrti.

"Cijela godina nam je obilježena u koronakrizi, tako da smo i ovu svečanu sjednicu organizirali na otvorenom, po svim epidemiološkim mjerama. Upoznati ste da je grad Osijek sa 717 tisuća kuna skinuo proračun na 100 tisuća za GČ Retfala, tako da smo ove godine odlučili obilježiti na skromniji način. Donijeli smo odluku na Vijeću GČ da nećemo ove godine praviti pučke veselice", kaže predsjednik Vijeća GČ Retfala Mate Jurčević.

Umjesto toga, uz pomoć župnog Caritasa, pomoglo se obiteljima u potrebi s donacijom 50 prehrambenih paketa, a što se tiče realizacije planiranih infrastrukturnih projekata u ovoj godini sve je gotovo palo u drugi plan, kažu u Gradskoj četvrti.

"Od tih sredstava jednostavno nije moguće napraviti ni 100 metara nogostupa. Ono što smo odlučili, je da uredimo zelene površine na Trgu Hrvatskih branitelja, da uredimo nešto zelenih površina na Vijencu Petrove gore i Dinare, koju klupu ćemo postaviti, koji koš, i to je to za ovu godinu, jednostavno tako je, kako je, moramo preživjeti ovu godinu", kaže Jurčević.

A planova i prioroiteta ima puno, kao i u drugim osječkim gradskim četvrtima. Prvi i najvažniji je kompletna rekonstrukcija Sljemenske ulice, prometne žile kucavice Retfale.