Osječko-baranjska

HDZ: ''OD MRAKA SE NIŠTA NE VIDI''

Sve veće nezadovoljstvo novom rasvjetom u Osijeku

Sve je veće nezadovoljstvo građana Osijeka novom led rasvjetom, koja se u sklopu projekta gradske uprave, postavlja umjesto dosadašnjih rasvjetnih tijela u osječkim gradskim četvrtima. Na problem je sinoć upozorio i osječki HDZ.

Republika.eu   FOTO:Republika.eu
Piše: Josip Dubrović / Republika.eu

Ovo je Skopska ulica na osječkom Jugu 1 u 20 sati i 10 minuta. Javna je rasvjeta upaljena, ali se od mraka gotovo ništa ne vidi, upozoravaju iz osječkog HDZ-a.

"Dugo najavljivani mega projekt ove gradske uprave vrijedan preko 30 milijuna kuna, koji su najavljivali mjesecima i čija je realizacija krenula prije par mjeseci, nažalost vidimo na što liči", kaže predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić.

Tako je, kažu u HDZ-u, i u svim drugim dijelovima grada gdje je došlo do zamjene rasvjete.

"Znači gdje je zamjenjena stara rasvjeta za modernu led rasvjetu se dogodilo to da moramo danas tiskovnu konferenciju držati na način da ljudi moraju imati upaljene mobitele, građani po ulicama moraju hodati na način da pale baterije kako bi mogli osvjetliti put i to je veliki mega projekt ove gradske uprave", kaže Radić.

O ovome problemu HDZ će tražiti rasporavu na ovotjednoj sjednici Gradskoga vijeća. Tražit će odgovore od projektanata i svih onih koji su sudjelovali u ovome projektu.

"Zanima nas na koji način će ići ova modernizacija, u kojim etapama i kada će to biti gotovo, jer ovo je neizdrživo. Naime, djeca su krenula u školu, jesen je, dani su kraći, rasvjete nema, sigurnost je ugrožena, kako pješaka, u ovoj ulici vidimo i automobila", ističe Radić.

Problem je uistinu velik i traži hitne odgovore i rješenja, zaključuju u osječkom HDZ-u.