Nogomet

NEUGODAN SUPARNIK PRED BIJELO-PLAVIMA

Nenad Bjelica: ''od prve minute ćemo pokazati ambiciju i želju da dobijemo utakmicu''

Nogometaši Osijeka nemaju puno vremena za analizu utakmice s Baselom i ispadanja iz Europe, jer već u nedjelju ih čeka u Varaždinu prvenstveni dvoboj prve HNL. Bijelo-plavi žele pobjedom najaviti pohod prema gornjem domu u ligi i potvrditi visoke ambicije u domaćim natjecanjima.

Nenad Bjelica: ''od prve minute ćemo pokazati ambiciju i želju da dobijemo utakmicu''   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Ponovno je malo nedostajalo Osijeku da izbaci velikog protivnika u europskim natjecanjima, ali za analizu propusta u prvom poluvremenu utakmice s Baselom nema više vremena, već drugo poluvrijeme mora biti poučak kako i na koji način igrati u svim sljedećim susretima koje su ostale Osijeku u prvenstvu i Kupu. Varaždin je neugodan suparnik koji je Osijeka svladao nedavno na svom travnjaku s 1-0 i tako mu sigurno i oduzeo djelomično osvajanje 2. mjesta i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka Nema boljeg motiva od toga da im Osijek sad na istom travnjaku uzvrati na najbolji način.

"Svaku utakmicu idemo na pobjedu, nema tu uopće dileme, Varaždin je pokazao na početku prvenstva istu formu kao i s krajem prošloga. Od kad je došao Samir Toplak stabilizirali su se, agresivni su, primaju malo golova, ozbiljna ekipa u sustavu 4-3-2-1. Međutim, mi vjerujemo u sebe u svoju snagu i vjerujemo da ćemo pokazati svoje pravo lice", kaže trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Bjelica je istaknuo kako će biti malih promjena u momčadi, no svakako očekuje da svi igrači koji nastupe u Varaždinu pokažu svoje najbolje lice i nogomet iz 2. poluvremena utakmcie s Baselom. Trener Osijeka pozdravlja povratak navijača na tribine i bit će ljepše igrati i sutra pred gledateljima, bez obzira što gostujući navijači nemaju pravo odlaska na utakmice.

"Mi i bez da to navijači od nas očekuju, očekujemo pobjedu i idemo na njih, i od prve minute ćemo pokazati ambiciju i želju da dobijemo utakmicu. Što se tiče naših navijača, mi ćemo njih tu dočekati protiv Gorice, ali svakako pozdravljam povratak navijača na tribine jer nije isto igrati pred navijačima i bez njih", kaže Bjelica.

A navijači Osijeka svakako će opet biti uz Bijelo-plave ispred TV ekrana i priželjkivati pobjedu koja bi bila najbolja najava za sljedeće kolo, kada će Osijek u Gradskom vrtu, pa i Nenad Bjelica, prvi put igrati pred svojim navijačima. Utakmica Varaždin-Osijek u sklopu 5. kola Prve HNL igra se u nedjelju od 19 sati.