Društvo

ZAVRŠENA PRAVOSUDNA TRAKAVICA

Filip Glavaš pravomoćno naslijedio imovinu pokojne Mare Bareze

Županijski sud u Zagrebu odbio je žalbu rođaka pokojne Mare Bareze i potvrdio presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je sin Branimira Glavaša Filip jedini nasljednik ostavštine poznate koprivničke menadžerice.

STV   FOTO:Pokojna Mara Bareza
Piše: Republika.eu / Podravski list

Spor oko ostavštine Mare Bareze nakon njezine smrti 19. siječnja 2016. godine, piše Podravski list, vodio se četiri i pol godine. 

Isti list dodaje kako, unatoč pravomoćnosti presude, rođaci koji su sporili Barezinu oporuku mogu koristiti izvanredni pravni lijek u vidu zahtjeva za reviziju postupka ili tužbu Vrhovnom sudu, no kako im je pravomoćno presuđeno da moraju podmiriti više od 63 tisuće kuna sudskih troškova, teško da će se odlučiti na takav potez.

Pravomoćna sudska presuda, inače, potvrđuje kako je Mara Bareza prijateljicama Darinki Mikačić i Mirni Jurković tri dana prije smrti u KB Merkur, usmeno rekla kako svu svoju imovinu ostavlja Filipu  Glavašu, sinu Branimira Glavaša  s kojim je pokojna Mara godinama prijateljevala.

Na ostavinskoj raspravi rođaci Viktor Flatz i Vesna Flatz - Stransky protiv takvog su se ishoda pobunili, smatrajući da u pismenoj oporuci tako nije stajalo, no kako ona nikada nije pronađena pokrenuli su spor kojim su pokušali dokazati kako usmena oporuka nije važeća.

Sutkinja Općinskog suda Zrinka Senzel nakon tri i pol godine suđenja presudila je u korist Filipa Glavaša kojeg je, podsjećamo, pokojna Mara Bareza smatrala svojim sinom.

Tijekom samog sudskog procesa, razni svjedoci potvrdili su da je Mara bila izuzetno bliska s Filipom, da je sudjelovala u svim njegovim važnim životnim trenutcima te da je često govorila da će svu svoju imovinu ostaviti njemu.

Podravski list također piše kako je Filip Glavaš tijekom sudskog postupka bio izuzetno korektan prema tužiteljima Viktoru Flatzu i Vesni Flatz - Stransky.

"Filip je toliko bio obazriv da im je nudio, ako se neće žaliti, da će im oprostiti troškove suđenja, no oni su to odbili. Molio ih je da Mari Barezi napravi spomenik i da oni neće morati snositi nikakve troškove, no oni su rekli ne! Sada će konačno Mara Bareza dobiti spomenik kakvog zaslužuje", rekla je za Podravski list odvjetnica Filipa Glavaša Katarina Vuljak.

Izvor: Podravski list