Osječko-baranjska

142 HOSPITALIZIRANIH, 25 NA RESPIRATORU

127 novozaraženih, pozitivan nalaz i načelnika Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije!

Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 425 uzoraka od kojih je 127 s područja Osječko-baranjske županije bilo pozitivno na koronavirus.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / I.K.

Od 127 novopozitivnih osoba ponovo je najviše s područja Grada Osijeka i osječkih prigradskih naselja, njih 70. Devet je osoba iz Našica, šest je s područja Grada Đakova, pet s područja Donjeg Miholjca, tri iz Valpova, iz Belišća dvije i iz Belog Manastira jedna osoba.

Četiri osobe su iz Čepina, a općine s tri novopozitivne osobe su Čeminac i Marijanci. Po dvije imaju Antunovac, Erdut, Ernestinovo, Petrijevci i Satnica Đakovačka. Jednu novopozitivnu osobu imaju Podgorač, Bizovac, Donja Motičina, Feričanci, Jagodnjak, Bilje, Šodolovci, Magadenovac, Semeljci, Strizivojna i Viljevo.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 119 osoba oboljelih od koronavirusa, a i dalje je 25 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice - koja je odlukom Ministarstva zdravstva „Covid bolnica“ hospitalizirane su 23 osobe. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek preminula je jedna muška osoba iz Osijeka, 1934. godište, a osim COVID-19 imala je i niz drugih kroničnih bolesti. 

Prema podatcima Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se na području županije ukupno nalazi 4.699 osoba. 

Policija je provjerila 41 osobu u samoizolaciji i nije utvrđeno niti jedno kršenje propisane mjere. 

Tijekom jučerašnjeg dana, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Petar Lagator testiran je na koronavirus i njegov je nalaz pozitivan. S obzirom na on line održavanje sjednica Stožera, epidemiolozi nisu odredili mjeru samoizolacije ostalim članovima Stožera.