Nogomet

U SPLIT PO POTVRDU ŠAMPIONSKE FORME

Bjelica uoči Hajduka: ''imamo dovoljno kvalitete da iznenadimo svakoga!''

Nogometaši Osijeka odigrat će i treću utakmicu u samo 7 dana. Bijelo plavi svoju uspješnu pobjedničku seriju nastojat će nastaviti u Splitu u derbiju 11. kola Prve HNL. Osječani žele potvrditi odličnu formu i ostvariti i sedmu pobjedu u nizu.

Nenad Bjelica   FOTO:Republika.eu
Piše: Dario Andraković / Republika.eu

Bijelo plavi nemaju puno vremena za odmor , ni slavlje, a ni analazu prošle utakmice jer nakon pobjede nad Lokomotivom odmah sljedeći dan otputovali su u Split gdje ih sutra čeka derbi 11. kola protiv Hajduka. Nedostajat će neki igrači ponovno barem dvojica iz udarne momčadi, ali i vraćaju se  neki poput Škorića i Vukovića.

"Jugović sigurno ne, najvjerojatnije ni Erceg neće moći pomoć momčadi, ali vraćaju se Mile Škorić i Josip Vuković. Imat ćemo opet respektabilnu momčad na terenu, i ne samo njih 11 koji će započeti utakmicu nego i ovih  9 koji će bit na klupi", rekao je trener NK Osijek Nenad Bjelica.

Splićani su u velikoj krizi, a Osijek pak u velikom naletu. No domaćin je promjenio trenera, baš kao i uoči 2. kola kada su gostovali u Gradskom vrtu. Osijek stoga treba biti oprezan, ali nema sumnje kako će trener Nenad Bjelica na teren izvesti 11 ratnika, koji će biti spremni potvrditi klasu, pa i formu koja je sigurno bolja od domaće momčadi.

"Uvijek je tako kad dolazi novi trener. To je određen impuls za momčad, mi ne znamo koje su njegove ideje i koji sustav će oni igrati. Teško se pripremati za takvu utakmicu, ali ponavljam, najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu, s kojom energijom, kojom voljom i zalaganjem i vjerujem da se možemo suprostaviti bilo kojem sustavi. Bit ćemo spremni i vjerujem da ćemo biti sutra na vrhunskom nivou kao što smo bili u zadnjoj utakmici", kaže strateg Bijelo-plavih.

Uvijek je tako kad dolazi novi trener. To je određen impuls za momčad, mi ne znamo koje su njegove ideje i koji sustav će oni igrati teško se pripremati za takvu utakmicu, ali ponavljam najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu s kojom energijom kojom voljom i zalaganjem i vjerujem da se moćžemo suprostaviti bilo kojem sustavi bit ćemo spremni i vjerujem da ćemo biti sutra na vrhunskom nivou kao što smo bili u zadnjoj utakmici.

"Igrat ćemo u visokom ritmu, napadati koliko bod budemo mogli visoko i u visokom presingu, a prema naprijed imamo dovoljno kvalitete da iznenadimo svakoga", tvrdi Bjelica.

Nema sumnje kako svi s nestrpljenjem čekaju ogled koji se igra u subotu od 17 sati na Poljudu. Svi pred malim ekranima, jer publike nema na tribinama. A posebice navijači Osijeka koji ovakav Osijek kakvog je Bjelica najavio žele vidjeti u svakoj utakmici.