Crna kronika

NA ŠIŠLJAGIĆEVOM FACEBOOKU

Oklevetala Glavaša pa mu mora platiti više od 30 tisuća kuna!

Predsjednik HDSSB-a i bivši saborski zastupnik Branimir Glavaš nastavlja tužiti sve koji o njemu pišu neistine, ili ih na bilo koji način u javnosti objavljuju.

Branimir Glavaš   FOTO:Screenshot N1
Piše: I.K. / Republika.eu

Nakon tužbi protiv Bernardića i Bunjca koji su ga oklevetali u saboru, tužbi protiv medija poput Slobodne Dalmacije i portala Index.hr zbog napisa u njima, Glavaš je tužio i nekoliko osoba koje o njemu neistine iznose na Facebooku. Neke od tih postupaka u tijeku su, a neki su nepravomoćno okončani.

Jedan od nepravomoćno okončanih je i tužba protiv Nataše Tenžera iz Osijeka, koja je na Facebook stranici Vladimira Šišljagića o Glavašu napisala komentar u kojem između ostaloga navodi da je on u proljeće 1991. ucjenjivao njezinu obitelj.

Isto tako, Tenžera je u komentaru navela kako je po nalogu Branimira Glavaša njezinoj obitelji otuđeno oko 200 ovaca i 400 janjaca sa ispaše u Seoni kod Đakova, a spominjala je i neka teška kaznena djela.

Glavaš je u tužbi naveo da je navedenim komentarom tuženica svjesno iznijela neistinite, neosnovane i klevetničke činjenične tvrdnje na njegovu štetu, te da ničim izazvana, bezobzirno i izravno proziva za brojne radnje kojima se ostvaruju obilježja nekoliko teških kaznenih dijela, a koja su prije 18 godina navodno počinjena na njezinu štetu i štetu njezine obitelji.

U obrazloženju presude sutkinje Dubravke Čapelj, među ostalim stoji kako je "temeljem provedenih dokaza utvrđeno da je tuženica za tužitelja navedenim komentarom svjesno iznijela činjenične tvrdnje na štetu tužitelja kojim ga je izravno prozvala za brojne radnje kojima se ostvaruju obilježja nekoliko kaznenih djela, a koja su prije 18 godina navodno počinjena na njezinu štetu i štetu njezine obitelji, iako sama tuženica u svom iskazu navodi da je od nekih ljudi saznala za te neke stvari o kojima je pisala na Facebook-u, a s obzirom da nije imala nikakvih dokaza vezano za činjenične tvrdnje o kojima je pisala u navedenom komentaru, nije se niti obraćala državnom odvjetništvu, što bi učinila da je imala dokaze za svoje tvrdnje. Sama priznaje da je kasnije shvatila da je to bio krivi put, pa je obrisala tekst sa Facebook-a. Znači iz samog iskaza tuženice razvidno je i nedvojbeno da je svjesno iznijela neistinite i neosnovane i klevetničke činjenične tvrdnje na štetu tužitelja, za koje kako i sama kaže nije imala nikakvih dokaza."

Treba reći i kako se Glavaš Tenžeri obratio i pisanim zahtjevom kojim ju je pozvao da mu se na primjeren način ispriča, a što ona nije učinila.

Zbog svega, Tenžera Glavašu na ime naknade neimovinske štete uslijed povrede prava osobnosti mora isplati iznos od trideset tisuća kuna zajedno sa zateznim kamatama, kao i parnični trošak u iznosu od 5.625,00 kuna zajedno sa zateznim kamatama.

Presuda je objavljena na e-oglasnoj ploči suda.