Politika

POZITIVAN I MINISTAR BEROŠ

Situacija je ozbiljna, Stožer priprema novi paket mjera

Ministar zdravstva Vili Beroš pozitivan je na koronavirus, izvijestili su iz Ministarstva zdravstva. Stabilnog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa, priopćuju iz Ministarstva. A na danas održanoj sjednici Vlade, nakon rezimea brojnih zbivanja premijer Andrej Plenković osvrnuo se na stanje s koronavirusom.

Ministar zdravstva Vili Beroš pozitivan je na koronavirus   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Media Servis

"Situacija je vrlo ozbiljna", rekao je

"U tri zadnja tjedna u listopadu smo imali udvostručenje brojeva zaraženih gotovo svaki tjedan. One su se tada povećavale po stopama od 80 do 100 posto. U posljednja tri tjedna rast se nastavio ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo poduzeli po stopama od 20, od 5, ovoga tjedna je to otprilike od 10 posto. Premda rast više nije velik kao u listopadu zabrinjava i dalje što su brojke na dnevnoj razini visoke."

Plenković je rekao da je nužan dodatni napor kako bi se smanjilo opterećenje zdravstvenog sustava.

"Upravo zbog toga razgovarali smo jučer i prekjučer kako bi Stožer na temelju preporuka i znanstvenika i epidemiološke struke i HZJZ-a i svih uključenih izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati naš život i rad na način da se i dalje smanji intenzitet i širenje epidemije."

U Hrvatskoj 3164 novih slučajeva zaraze koronavirusa, 49 osoba preminulo

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 3164 novih slučajeva zaraze koronavirusa, a preminulo je rekordnih 49 osoba. Također, od jučer se oporavilo 2192 osoba.

U posljednja 24 sata zabilježena su 3164 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 17814 Među njima su 1944 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 204 pacijenata. Preminulo je 49 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 93879 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1200 preminulo, ukupno se oporavilo 74865 osoba od toga 2192 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 39389 osoba. Do danas je ukupno testirano 649 551 osoba, od toga 8770 u posljednja 24 sata.