Osječko-baranjska

PREMINULO PET OSOBA

U Osječko-baranjskoj županiji 181 osoba novopozitivna na koronavirus

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 469 uzoraka od kojih je 181 nalaz bio pozitivan.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: I.K. / Republika.eu

 Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (85), zatim na području gradova/općina Đakovo (20), Čepin (10), Valpovo (6), Antunovac, Beli Manastir i Bilje (po 5), Belišće, Darda, Đurđenovac i Našice (po 4), Čeminac, Popovac, Punitovci i Semeljci (po 3), Bizovac, Koška, Marijanci, Petrijevci i Satnica Đakovačka (po 2) te Donji Miholjac, Draž, Erdut, Feričanci, Levanjska Varoš, Petlovac i Trnava (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 238 osoba oboljelih od COVID-19, i to 186 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 43 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 52 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od COVID-a. Najstarija preminula osoba rođena je 1928. godine, a najmlađa 1952. godine.

Na području OBŽ trenutno se u samoizolaciji nalazi ukupno 2.533 osoba.

Policija je provela 61 provjeru osoba u samoizolaciji i sve zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 124 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.