Politika

17. SABOR STRANKE

Stjepan Čuraj novi je predsjednik HNS-a

Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata. Odlučio je tako danas 17. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 560 delegata 451 pristupilo glasanju. Od toga je 394 podršku dalo Stjepanu Čuraju. Stjepan Čuraj član je Predsjedništva HNS-a i bivši zastupnik u Hrvatskom saboru.

Stjepan Čuraj   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Media Servis

Stjepan Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima i koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore, također je istaknuo kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.

''Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti - prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi'', poručio je novi predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

''Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku te na današnje izbore gledam kao prvi korak k tome cilju'', poručio je Stjepan Čuraj.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je načelnik općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirko Korotaj, dok su za potpredsjednice stranke izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Novi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj zahvalio je na povjerenju i najavio da HNS u vrlo kratkom vremenu čeka veliki izazov, a to su lokalni izbori: ''Želim da u slijedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske''. Delegati su na današnjem Saboru uz čelne funkcije u stranci izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.