Politika

GLAVAŠ ŽESTOKO ODGOVORIO

''Milinović je bio desna Sanaderova ruka u vrijeme kad se bestijalno pljačkala Hrvatska''

Na izjavu Darka Milinovića kako njegova novoosnovana stranka LiPO apsolutno nema nikakvih dodirnih točaka s HDSSB-om jer je HDSSB osnovan na platformi otpora prema tadašnjoj vlasti u Zagrebu, te da je ta stranka nanijela dosta štete Slavoniji, oštro je reagirao Branimir Glavaš, predsjednik HDSSB-a.

Branimir Glavaš   FOTO:Screenshot YouTube
Piše: Republika.eu / Jutarnji list

"Želim samo podsjetiti građane Ličko-senjske županije da je upravo Darko Milinović bio u vrijeme osnivanja HDSSB-a 2005. godine najbliži suradnik i desna ruka Ive Sanadera u vrijeme kada se bestijalno pljačkala Hrvatska i vodio rat do istrebljenja između Sanaderova HDZ-a i tada tek osnovanog HDSSB-a. Upravo je Milinović bio osoba za obavljanje Sanaderovih "prljavih" poslova", rekao je Glavaš. 

Ni Sanader, a niti Milinović nisu tada birali sredstva i načine kako da se politički obračunaju s njim, ali i drugim pristašama HDSSB-a, dodao je.

"HDZ je upravo za vrijeme Sanadera i Milinovića postao sinonim "zločinačke organizacije" u kazneno-pravnom smislu riječi i Plenkoviću će trebati još puno, puno godina da se HDZ tog Sanader-Milinovićeva tereta riješi. Zar Milinović misli da su Ličani zaboravili njegovu SKOJ-evsku prošlost u bivšem režimu? Zar misli novopečeni predsjednik LiPO-og, da je ličko biračko tijelo zaboravilo njegovo primitivno vezanje lancima pred gospićkim zatvorom i pokušaj „jogurt“ revolucije pred središnjicom Plenkovićeva HDZ-a, koji ga je gumicom samo obrisao iz HDZ-a? Naročito, zar Milinović misli da je javnost zaboravila, dok su se sa mnom politički obračunavali i strpali me u zatvor, da je godinama bio na Sanaderovom „valovu“ i trpao u džepove koverte sa novcem iz crnih HDZ-ovih torbi?

Nitko normalan i moralan to ne može zaboraviti, pa niti birači Ličko-senjske županije. Glumatanje kako će njegova regionalna stranka biti jednako prihvatljiva i za Plenkovićevu i neku novu lijevu Vladu, biti partner koji povezuje, nije ništa drugo već najobičnije „drveno željezo“ i očajnički pokušaj da ostane makar i sporedni igrač u politici i nakon lokalnih izbora. Prognoziram mu brzu propast i istu onakvu „jogurt revoluciju“ pred gospićkom Županijom od strane svojih današnjih pristaša, kao što ju je on priuštio ne tako davno svojoj nekadašnjoj stranci", zaključio je je Branimir Glavaš.

Izvor: Jutarnji list