Rukomet

''PODCIJENILI SU NAS, NISU SMJELI''

Brončane rukometašice! Hrvatice pomele Dansku i ušle u povijest

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu i ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti.

Ilustracija   FOTO:Pixabay
Piše: Republika.eu / Media Servis

Fenomenalne Hrvatice srušile su domaćina Dansku u Herningu 25:19. Nakon epske bitke u prvom poluvremenu bilo je 11:11, a djevojke su u nastavku potpuno pomele favorizirane Dankinje.

Podcijenili su nas, nisu smjeli

Pristižu prve reakcije iz Herninga nakon što su hrvatske rukometašice osvojile srebrnu medalju na Europskom prventsvu. Izbornik Nenad Šoštarić do neba je ponosan na svoje djevojke.

"Nakon ovoga što čovjek može reći nego biti ponosan. Odigrali smo savršenu obranu, Tea je obranila svoje bili smo pametni u napadu. Imali smo veliku motivaciju u njihovom bivšem izborniku. Ne želim biti bezobrazan, ali rekao je da smo nešto vrlo nisko u rukometu i da nemamo ni jedan posto šanse".

Ćamila Mičijević bila je standardno najraspoloženija .

"Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego što ste odigrali s nama i to je zlatno pravilo. Pozdravljam sve Dance koji su nas unaprijed pobijedili, izgleda da onih sto posto šanse za njih, a nula za nas ne znače ništa", rekla je Mičijević.

Katarina Ježić odigrala je veličanstvenu utakmicu i zabila pet pogodaka, pokušala je dati izjavu no uskočile su Ćamila i ostale djevojke. Prvo pjesma, onda izjava.

"Svi smo vjerovali da možemo i pokazali smo svima. Srce veliko ko kuća, ponos, znam da ste i vi ponosni hvala svima što ste nas podržavali od samog početka".

Često u zadnjim danima koristimo onu 'povijesni uspjeh'. Ovo je i više od toga, smatra izbornik.

"Ovo što su cure napravile je povijest, a i više od toga. Ovo ulazi u anale hrvatskog sporta, ne samo rukometa i ovo je noć za slaviti naše heroine".