Politika

UNOSAN POSAO

KBC Osijek u dvije godine platio pola milijuna kuna odvjetnici Sandi Pašuld, HDZ-ovoj vijećnici i savjetnici ministrice

Sanda Pašuld, HDZ-ova gradska vijećnica u Osijeku i odnedavno viša stručna savjetnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u dvije je godine kao odvjetnica na zastupanju KBC-a Osijek zaradila više od pola milijuna kuna.

KBC Osijek   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu / Telegram

Piše tako u svom tekstu Drago Hedl na portalu Telegram, koji je prvi objavio i nedavnu vijest o naglom usponu ove HDZ-ove vijećnice.

Pašuld je KBC Osijek u sudskim sporovima zastupala i u ovoj godini, sve do odlaska u Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pa je tako iznos koji je zaradila zastupajući ovu bolnicu i znatno veći od ranije navedenih pola milijuna kuna.

Portal Telegram navodi činjenicu, doduše neslužbenu, kako su sve odvjetničke usluge Pašuld prema KBC Osijek za svo vrijeme njezina zastupanja iznosile gotovo milijun kuna!

Na upit ovog portala zbog čega je KBC Osijek angažirao odvjetnika za usluge zastupanja u sudskim sporovima i zašto nije koristio vlastitu pravničku službu koja bi ih zastupala na sudovima, dobili su odgovor u kojem stoji kako su, s obzirom na neujednačenu praksu Županijskih sudova, svi takvi premeti na temelju izjavljenih revizija nastavljeni pred Vrhovnim sudom.

Kada se KBC zastupao sam, suprotna strana u slučaju gubitka spora nije morala snositi parničke troškove te je to bio i dodatni motiv podnošenja tužbi. U slučaju gubitka spora kada KBC Osijek zastupa odvjetnički ured, suprotna stranka mora podmiriti parnični trošak sukladno Tarifi o nagradama i troškovima za rad odvjetnika za svaku parničnu radnju. Angažiranje odvjetničkog ureda u takvim postupcima zbog neujednačene sudske prakse pokazalo se opravdanim iz razloga što se znatno smanjio broj podnesenih tužbi upravo zbog rizika da će radnik morati platiti parnični trošak u slučaju gubitka spora”.

Kratko rečeno: KBC Osijek destimulirao je svoje zaposlenike na podnošenje tužbi kojima su željeli ostvariti svoja prava!

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.