Politika

SKROMAN I SAMOZATAJAN

Čačić, Bandić i Glavaš poslali brzojave sućuti obitelji Tuđman

Kako javlja HINA, u povodu smrti HDZ-ova saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana, brzojave sućuti obitelji Tuđman uputili su u ponedjeljak predsjednik Reformista Radimir Čačić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te HDSSB-ov Branimir Glavaš.

Miroslavo Tuđman   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

 "Gospodin Tuđman u svom je djelovanju kao političar i znanstvenik bio primjer časnog i dosljednog, nacionalnim interesima podređenog domoljuba. Osobno bila mi je čast da smo imali prilike surađivati od samih početaka stvaranja hrvatske države 1990. godine. Pristup i način njegovog djelovanja kroz dugi niz godina je standard kojem bi hrvatska politika trebala težiti i nadamo se da će ga u vremenu pred nama dostići", napisao je u brzojavu sućuti predsjednik Narodne stranke - Reformisti Radimir Čačić.

Milan Bandić istaknuo je kako je Miroslav Tuđman bio veliki čovjek i ugledni sveučilišni profesor koji je ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti.

"Dugujemo mu zahvalnost i poštovanje za izniman doprinos na područjima nacionalne sigurnosti, obrane, unutarnje i vanjske politike. Pamtit ćemo ga kao stručnu i odmjerenu, ugodnu osobu, jer je sve svoje dužnosti obavljao odgovorno, časno i profesionalno", istaknuo je Bandić izrazivši sućut obitelji u ime Grada Zagreba i svoje osobno ime.

Brzojav sućuti obitelji uputio je i predsjednik HDSSB-a Branimir Glavaš istaknuvši Tuđmanov nemjerljiv doprinos u izgradnji moderne hrvatske države.

"Na najbolji mogući način nastavio je djelo svoga oca i svih iskrenih zaljubljenika u hrvatsku slobodu i napredak. Svojom skromnošću i samozatajnošću, ali i dokazanom ljubavlju i borbom za istinu o Hrvatskoj, ostaje u srcima nas Slavonaca i Baranjaca i svih hrvatskih domoljuba", napisao je Glavaš.