Gospodarstvo

POTICANJE INVESTICIJA

Turneja ministara pod nazivom "Proinvest"

Vlada će u Splitu početi seriju prezentacija o koracima koraci koje poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranju gospodarstva...

Branko Grčić   FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
Piše: Media Servis

Turneja ministara pod nazivom 'Proinvest' počet će u Splitu, a obići će Osijek, Varaždin, Rijeku i Zagreb do kraja travnja.

Ministri će otkriti ključne mjere za poticanje investicija i restrukturiranje gospodarstva. Predstavljajući ovaj projekt, ministar Branko Grčić rekao je da su investicije u javnom i privatnom sektoru, uz iscrpnije korištenje novca iz EU fondova ključ za oporavak hrvatskoga gospodarstva.

"Ovdje se primarno baziramo prema našim ljudima, našim građanima i poduzećima, ali i jedinicama lokalne samouprave koje na neki način na terenu bitno diktiraju uvjete poslovanja", istaknuo je Grčić.

"Ključ je u kontaktu s ljudima na terenu", kazao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

"Prezentirati i dati informacije ljudima o svemu što radimo, ali na istom mjestu, ostati nekoliko sati na okruglim stolovima i tribinama i čuti što su problemi", poručio je Vrdoljak.

Pored ostalog, ministar Veljko Ostojić prikazat će investicije u turizmu, Gordan Maras, govorit će o povedbi programa Poduzetnički impuls, a Mirando Mrsić, o mjerama aktivne politike zapošljavanja.