Košarka

SLAVONSKI BROD

Slavonsko-baranjski derbi pripao Brođanima

U posljednjoj utakmici 15. kola A-1 lige, Đuro Đaković porazio je Dardu 68:65 i zadržao izglede za plasman u Ligu za prvaka.

Piše: Republika.eu

Susret je odigran u sportskoj dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu pred gotovo 300 gledatelja. Utakmica je do samog kraja bila igrački ravnopravna i rezultatski neizvjesna, igralo se koš za koš. Obrana se na kraju pokazala kao ključ uspjeha, koju su domaćini besprijekorno odigrali u posljednjoj četvrtini, te prelomili utakmicu tricom Marka Batine koji je zabio za konačnih 68-65.

Najbolji pojedinac u redovima domaćina bio je Marko Batina sa 17 poena, slijedio ga je Marino Šarlija sa 16 poena i 10 skokova, dok su kod gostiju najučinkovitiji bili Dejan Meznarić sa 21, i Stipe Tešija sa 10 poena.

Do kraja prvenstva preostala su još 3 kola, od kojih Đuro Đaković ide na 2 teška gostovanja.

Prvi teški ispit Brođani će imati u Dubrovniku, a potom u Sinju kod Alkara. Utakmica u Sinju mogla bi biti odlučujuća za plasman u Ligu za prvaka. U slučaju da Alkar ne prođe Dardu u idućem kolu, a Brođani dobiju Dubrovnik, eventualnom pobjedom u Sinju Brođani bi dobili priliku da u zadnjem kolu protiv momčadi iz Križevaca pred svojom publikom osiguraju Ligu za prvaka.