Politika

KOSOR GA UČLANILA, A KARAMARKO JU IZBACUJE

Kosor jednoglasnom odlukom izbačena iz HDZ-a

Jadranka Kosor jednoglasnom odlukom izbačena je iz Hrvatske demokratske zajednice.

Kosor nakon odluke o izbacivanju   FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
Piše: Republika

13,00h

"Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju gospođi Kosor na teret i zaključili smo nesumljivo da je svojim ponašanjem, istupima i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolaskom na sjednice kako gradskog odbora, tako i kluba zastupnika, prekršila odredbe Statuta koji je obvezuju na takve čine", rekao je Florijan Boras koji je predsjedavao Visokim sudom časti.


12,50h

Tako su medijska prepucavanja bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor s trenutnim stranačkim vodstvom dobila epilog.

Kosor je Sudu časti podnijela pisani podnesak u kojemu je ukazala na niz nelogičnosti u postupku. 

- Oko toga sam se konzultirala i sa Vladimorm Šeksom koji mi je ukazao na pogreške - rekla je Kosor.


10,30h

U društvu odvjetnika Krunoslava Olujića, nešto prije 11 sati Jadranka Kosor stigla je u prostorija stranke na Trgu žrtava fašizma. Poručila je da ne dolazi na Sud časti jer je kritizirala vodstvo HDZ-a, kako pišu mediji.

"Govorila sam o tome da HDZ u zadnjih 18 godina nije bio zapuštena stranka, da u zadnjih 10 godina nije bio detuđmaniziran i dekroatiziran. To očito nekom smeta i zato idem na sud", rekla je Kosor. Dodala je kako je Olujić s njom prvenstveno kao odvjetnik, ali i kao svjedok svega što će se unutra događati.

"Borit ćemo se za otvorenost postupka u skladu sa ZKP-om. Ne odričem se javnosti, želim da postupak bude otvoren, a ako to izborimo vidjet ćemo kako i što dalje", poručila je bivša predsjednica HDZ-a.

Kakav će se scenarij odvijati iza zatvorenih vrata može se samo nagađati. Neki već predviđaju kako bi Kosor mogla dobiti uvjetno ili bezuvjetno isključenje iz stranke, a ona je sama najavila kako će današnje ročište biti brzo gotovo.