Putovanja

SKANDINAVSKE ZEMLJE

Hrvatska postala apsolutni hit

Predstavnici Hrvatske turističke zajednice sudjelovali su na sajmovima u Helsinkiju i Oslu gdje su domaćini, ali i svi posjetitelji pokazali iznimnu zainteresiranost za Hrvatsku kao ljetnu destinaciju ove godine, a u Švedskoj smo prema istraživanjima pomeli konkurenciju.

Otocje Brijuni   FOTO:Dusko Marusic/Vecernji list
Piše: Republika.eu

Barometar vodećeg švedskog lanca turističkih agencija Resia nakon obavljenih rezultata prodaje i istraživanja turističkih trendova, proglasio je Hrvatsku hit destinacijom ljeta ove godine. 

Ovo je Hrvatskoj prvi puta da je svrstana među pet najpopularnijih stranih odmorišnih destinacija u Švedskoj. U društvu Hrvatske nalaze se još Cipar, Grčka, Španjolska i Turska. Barometar donosi i podatke kako su prošle godine Šveđani posredstvom lanca Resia u Hrvatsku najviše putovali u Split, Dubrovnik i Zadar, a zainteresiranost za hrvatske destinacije u odnosu na prethodnu, 2012.godinu se udvostručila

Pokazalo se da Hrvatska predstavlja najpoželjniju destinaciju zbog bogate i raznolike ponude prirodnih, kulturnih i zabavnih znamenitosti, događanja i aktivnosti. Pored toga, prema barometru cijena Post Office Barometra Hrvatska je po prvi puta proglašena i najjeftinijom odmorišnom destinacijom u Europskoj Uniji. U toj analizi uspoređivan je zbroj cijena osam artikala koji se najčešće kupuju na godišnjem odmoru, a to su čaša vina, boca mineralne vode, šalica kave, krema za sunčanje, kutija s 20 cigareta, limenka gaziranog pića te večera s uključenima predjelom, glavnim jelom, desertom i pićem. 

FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vodeći i u Finskoj, u Norveškoj također dobro stojimo...

Hrvatska je također ovogodišnja dobitnica nagrade Finnish Travel Award 2013 za najzanimljiviju stranu destinaciju po odabiru javnosti, koju su predstavnici Hrvatske turističke zajednice primili u siječnju na otvorenju najvećeg i najutjecajnijeg turističkog sajma u Finskoj, Matka Travel Fair

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice, uz radionicu u Helsinkiju, promovirali su Hrvatsku i na turističkom sajmu Reiselivsmessen Oslo 2013. u Norveškoj. Po posjećenosti hrvatskog štanda, čini se kako se i Norvežanima Hrvatska pokazala kao jedna od zanimljivijih ljetnih odredišta.