Razno

TAKO JEDNOSTAVNO

Šest savjeta za ravan trbuh

Čaša vina uz jelo Iako su alkoholna pića sinonim za prazne kalorije, jedna studija je pokazala da su žene, koje popiju jedno do dva alkohola pića na dan, manje dobile na težini i prijetio im je manji rizik od pretilosti nego ženama koje nisu nikako konzumirale alkohol ......

Ravan trbuh   FOTO:Ilustracija
Piše: Republika

 Zaobilazite trbušnjake kod vježbanja

Umjesto uobičajenih trbušnjaka preporučuju se vježbe za trbuh sa loptom za pilates jer su učinkovitije od trbušnjaka. Same po sebi, vježbe za jačanje trbušnih mišića nisu dovoljne ako želite ukloniti naslage sa trbuha. Kako bi se riješili masnih naslaga, potrebno je redovito vježbati i kombinirati vježbe snage te vježbe izdržljivosti.

Skratite trening

Studija je pokazala da su osobe koje su vježbale 30 minuta dnevno brzim tempom, pet puta tjedno, izgubile više masnih naslaga na trbuhu nego osobe koje su pet dana vježbale 50 minuta dnevno sporim tempom , iako su obje grupe potrošile jednak broj kalorija vježbanjem.

Spavajte 7-8 sati dnevno

Kanadski znanstvenicii su istraživali vezu između spavanja i debljanja te otkrili da su tijekom istraživanja osobe koje su spavala 5 do 6 sati dnevno dobile 2, 5 kilograma više nego osobe koje su spavale 7 do 8 sati dnevno.

Jedite mliječne proizvode tri puta dnevno

Jedna studija je pokazala da su osobe na dijeti koje su 12 tjedana dnevno konzumirale 3 šalice jogurta, izgubile više kilograma nego osobe koje su bile na dijeti, ali su umjesto jogurta uzimale kalcij.  Radi se o tome da stanice masnoće stvaraju svoj vlastiti kortizol, što dovodi do stvaranja dodatnih masnih naslaga, a neki sastojci mliječnih proizvoda, poput linolenske kiseline ometaju taj proces.

Jedite ugljikohidrate

U studiji objavljenoj u časopisu Journal of Nutrition je otkriveno da su osobe koje jedu više cjelovitih žitarica imale manje masnih naslaga, uključujući i one na trbuhu, nego oni koji jedu manje cjelovitih žitarica. Cjelovite žitarice stvaraju osjećaj sitosti jer se duže probavljaju od prerađenih žitarica.