Brodsko-posavska

EURI SU TU

Milijuni postoje, treba ih samo uzeti

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započinje sa zaprimanjem prijava za fond koji raspolaže s 373 milijuna eura.

Piše: Republika.eu / SBonline

SLAVONSKI BROD - Hrvatski poljoprivrednici od prije dva dana  mogu se prijaviti za dobivanje potpora iz europskog proračuna. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započinje sa zaprimanjem prijava za fond koji raspolaže s 373 milijuna eura.

Dragan Jelić iz županijske razvojne agencije CTR kaže kako je nekoliko projekata spremno za ovaj natječaj - Imamo desetak projekata spremnih za prijavu na ove natječaje, očekujemo najmanje 20 milijuna kuna do kraja godine – kaže Jelić.

Da bi ostvarili izravna plaćanja poljoprivrednici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu, a životinje na gospodarstvu moraju biti upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja.
Zahtjev za krave dojilje i mliječne krave podnosi se od 1. travnja do 15. svibnja, a za ovce i koze podnosi se od 1. ožujka do 30. travnja 2013. godine, navodi SBonline.net

IZVOR: SBonline.net