Najnovije

'U IME OBITELJI'

Za referendum o braku dosad više od 215 tisuća potpisa

Građanska inicijativa 'U ime obitelji' prikupila je više od 215 tisuća potpisa za referendum da se definicija braka kao heteroseksualne zajednice unese u Ustav.
MINISTAR FINANCIJA

Od 1. srpnja više nećemo pokrivati gubitke

Na Vladi danas i Nacrt prijedloga zakona o transparentnosti tokova javnih sredstava.
GOSPODARSTVO

Ulazak Hrvatske u EU može poboljšati gospodarasku suradnju Hrvatske i Kine

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju može utjecati na jačanje gospodarskih odnosa na relaciji Hrvatska-Kina, poručeno je sa dvodnevnog seminara ‘Kako poslovati s NR Kinom’ koji se održava u Hrvatskoj gospodarskoj komori.
VLADA

Predstavljen godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2012.

Ministar financija Slavko Linić predstavio je na sjednici Vlade godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2012. godinu te Fiskalno pravilo u 2012. godini. I premijer Zoran Milanović i njegovi ministri složno su ustvrdili da se trendovi mijenjaju i da se optimizam osjeti.
GONG

Za prvi krug lokalnih izbora najavio 66 promatrača

Iz GONG-a su poručili da će zbog postavljanja visokih demokratskih standarda u kontekstu brojnih pritisaka na birače, zloupotrebe javnih resursa u kampanji te netransparentnog financiranja kampanje, izborni dan u nedjelju 19. sibnja promatrati i uz pomoć 66 educiranih promatrača raspoređenih u 33 mobilna tima koji će obilaziti određena 'najkritičnija' biračka mjesta te dojavljivati nepravilnosti...
RECESIJA U EUROZONI

Srušen novi negativni rekord, tone i Hrvatska

Gospodarstvo eurozone palo je i u prvom tromjesečju ove godine, pa je aktualna recesija postala najduža od kada je uveden euro, a to povećava rizike i za hrvatsko gospodarstvo.