Najnovije

NAJEZDA KOMARACA

Najgore prošli Osijek i Zagreb. Komaraci se pojavili ranije nego inače

Najezda komaraca u Hrvatskoj, a ove godine su najgore prošli Osijek i Zagreb. Pogoduju im visoki vodostaji rijeka i ljetne temperature, pa su se pojavili ranije nego inače. Zaprašivanje je već počelo, no nadležne službe u konačnu bitku s komarcima kreću tek za desetak dana.
OTVARA SE EUROPSKI POTROŠAČKI CENTAR

Ulaskom u EU bolja zaštita hrvatskih potrošača

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 1.srpnja prava hrvatskih potrošača bit će bolje zaštićena. Naime, u Hrvatskoj bi se tada trebao otvoriti europski potrošački centar koji pomaže građanima EU u zaštiti potrošačkih prava.
KOMENTAR BORISLAVA RISTIĆA

Antifašizam i kultura zaborava zločina

Reći danas za sebe da niste antifašist, gotovo znači svjesno i namjerno se isključiti iz kruga civiliziranoga čovječanstva.
MIRANDO MRSIĆ

Zakon o mirovinama na jesen u proceduru

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić najavio je da će novi Zakon o mirovinama u saborsku proceduru tijekom jeseni, a primjenjivati bi se trebao od početka sljedeće godine.
'DA SE NE ZABORAVI I NIKADA NE PONOVI'

Sjećanje na 83 301 žrtvu Jasenovca

U povodu 68. obljetnice proboja zatočenika iz koncentracijskog logora u Jasenovcu održana je svečana komemoracija. Spomen je to na 22. travnja 1945. kada su logoraši krenuli u proboj iz tog zloglasnog ustaškog logora u kojem je život izgubila 83 301 osoba. Istaknuto je da je to bilo zlo koje se više nikada ne smije ponoviti.